2013-09-08 12:41:02
Φωτογραφία για Νέα ρωμαϊκή αυτοκρατορία το 2021 περιέγραψε ο αυτοκράτωρ Αντώνιος Μεσσήνιος ο Μέγας
του Στρατή Μαζίδη

Νέες σελίδες λαμπρής ιστορίας ετοιμάζεται να γράψει η Ελλάδα με την ανασύσταση της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (ο όρος βυζαντινή επινοήθηκε από τους φράγκους το 17ο αιώνα) σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και μελλοντικός πρώτος αυτοκράτορας Αντώνης Σαμαράς ο Μεσσήνιος.

Ήταν εντυπωσιακό να ακούω τον Αντώνη Σαμαρά. Αισθανόμουν ότι είμαι σε άλλη χώρα. “Όλοι αναγνωρίζουν την επιτυχία μας” έλεγε, εκτός από τους Ελληνες θα προσθέσω.

“Πρωτογενές πλεόνασμα, δε χρειαζόμαστε δανεικά” έλεγε, τότε γιατί μιλούν κάποιοι για κενό Αντώνη και γιατί δεν έχει το ΙΚΑ ούτε τεστ μαντού; Και γιατί δε μετράς όλα όσα χρωστάς; Ε;

“Εχθρός μου είναι η ανεργία” ανέφερε, 2.000.000 οι άνεργοι Αντωνηηηηηηή.

Και φυσικά τα γνωστά “καινοτομία”, “ανάπτυξη”, “το στοιχείο του Ελληνα”, “η ελληνική ψυχή”, “ρευστότητα” τοποθετημένα μέσα σε γενικές αόριστες προτάσεις που εκφωνούσε ο εκάστοτε πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.


Μέχρι και για αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μίλησε και εκεί έπεσα κάτω από τα γέλια. Πραγματικά μας σέβονται όλοι και ιδίως οι αλβανοί, οι σκοπιανοί και οι τούρκοι που μας έχουν μουρλάνει στην καρπαζιά.

Κι ενώ όλοι μας βυθιζόμαστε στη δυστυχία, εκεί ο πρωθυπουργός του πρωτογενούς πλεονάσματος αναφέρθηκε και στα πετρέλαια με τα οποία το 2020 θα έχουμε λέει και καλύτερα επίπεδα ευημερίας από ότι πριν και το 2021 θα γιορτάσουμε όντας σημαντική γεωπολιτική δύναμη στην περιοχή τα 200 χρόνια από τον Αγώνα στην Ελευθερία.

Με λίγα λόγια σε έξι χρόνια θα έχουμε γεμίσει γεωτρύπανα χωρίς να ανοίξει μύτη, θα έχουν βγει πετρέλαια και αέρια και θα ευημερίσουμε. Κι όμως οι κύριοι με τις άσπρες μπλούζες του “δεν πρόκειται να σας πειράξουμε” ακόμη δεν είχαν εμφανιστεί.

Θα ζήσουμε πραγματικά ιστορικές στιγμές με αυτοκράτορα τον Αντώνιο Μεσσήνιο το Μέγα. Διότι τέτοιο κατόρθωμα σε τόσο λίγα χρόνια πρέπει να είσαι μέγας για να το πετύχεις.

…και κάτι λαϊκιστικότερο από Τσίπρας για να το υποσχεθείς.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έκπληξη το ένα-δύο»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έκπληξη το ένα-δύο»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ