2013-09-08 12:14:06
Φωτογραφία για Άνεργος πατέρας έδωσε το 10μηνο αγοράκι του για υιοθεσία
Ημερολόγιο που σπαράζει καρδιές και δείχνει την ωμή πραγματικότητα του σήμερα. Στην Κύπρο της κρίσης, πατέρας σε απόγνωση, αναγκάζεται να δώσει για υιοθεσία το δεκάμηνο αγοράκι του, για να μπορέσει να μεγαλώσει τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά του.

Όσο και αν φαντάζει απίστευτο για την κυπριακή πραγματικότητα, είναι πέρα για πέρα αληθινό και το πιστοποιεί το ημερολόγιο μιας εθελόντριας του φιλανθρωπικού σωματείου «Αλκυονίδες». Το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα "Πολίτης".

Θέλοντας να προστατέψει τον τραγικό πρωταγωνιστή της ιστορίας, η συγκεκριμένη εθελόντρια δεν κάνει αναφορά σε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα του. Ωστόσο, η ιστορία από μόνη της συγκλονίζει.

Ένας πρώην επιχειρηματίας, χτυπημένος από την κρίση, δυσκολεύεται πλέον να τα φέρει βόλτα.

Επισκέπτεται συχνά το σωματείο, λαμβάνοντας, εκτός από τρόφιμα, και παιδικά ρουχαλάκια και πάνες για το τρίτο του παιδάκι.


Όμως την τελευταία φορά που έσπευσε στις «Αλκυονίδες», δεν ζήτησε πάνες. Όταν ρωτήθηκε γιατί, με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε στην εθελόντρια ότι αναγκάστηκε να πάρει τη σκληρή απόφαση να δώσει το παιδί για υιοθεσία, για να του εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο μια καλύτερη ζωή.

Ιστορίες σαν κι αυτή ζουν καθημερινά οι εθελόντριες του συγκεκριμένου σωματείου. Ιστορίες ίσως και πιο τραγικές από την προαναφερόμενη. 1000 περίπου είναι οι οικογένειες που στηρίζονται από τις Αλκυονίδες, το έργο των οποίων είναι πραγματικά αξιέπαινο.

Όπως αξιέπαινη είναι και η πράξη ηλικιωμένη γυναίκας, η οποία πρόσφερε χθες 100 ευρώ από τη σύνταξη της στο σωματείο για στήριξη των απόρων.
cytoday.eu Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ