2013-09-08 10:34:04
Φωτογραφία για Κενές θέσεις δασκάλων στο νομό - Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καταγγέλει την κυβέρνηση.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, με ανακοίνωσή του, που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτριος Χριστοφίδης και ο γραμματέας Κυριάκος Τσόδουλος σημειώνει ότι στην περιοχή υπάρχουν κενές θέσεις δασκάλων και καταγγέλει την κυβέρνηση για τις αποσπάσεις, τονίζοντας ότι ακολουθεί αντιεκπαιδευτική πολιτική. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος στην ανακοίνωση για μεθόδευση, που ακολούθησε το υπουργείο Παιδείας στη διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΣΠΕ. "Αγνοώντας τα 5200 λειτουργικά κενά που οι ίδιες οι υπηρεσίες του συγκέντρωσαν πραγματοποίησε ελάχιστες αποσπάσεις, φέρνοντας σε δεινή θέση χιλιάδες συναδέλφους λίγες ώρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς". Και προστίθεται: "Μετά τους μηδενικούς διορισμούς, τις ελάχιστες αποσπάσεις, τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών (χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων) φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη γνώριμη γι’ αυτή λύση των συγχωνεύσεων και των συμπτύξεων σχολείων και τμημάτων. Στην περιφέρειά μας και μόνο στους δασκάλους οι κενές θέσεις ξεπερνούν τις 15".


ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Λουκέτο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βάλουν οι καθηγητές λίγες μέρες μετά τον αγιασμό. Ηδη οι εκπαιδευτικοί, μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων του κλάδου, βρίσκονται σε τροχιά πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει και πάλι το σενάριο της άμεσης επιστράτευσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ υπερψήφισε την εισήγηση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη 16η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μήνα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων ΕΛΜΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ