2013-09-07 17:48:13
Φωτογραφία για Αποκλείστηκε η Ρωσία στο Eurobasket!
Την πρώτη της νίκη στο Eurobasket πανηγυρίζει η Σουηδία, που διέσυρε τη Ρωσία με 81-62. Εκτός δεύτερης φάσης οι απογοητευτικοί ρώσοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου

Αν μία ομάδα διεκδικεί την ταμπέλα "απογοήτευση" στο Eurobasket, αυτή σίγουρα είναι η Ρωσία, που θα επιστρέψει στο σπίτι της άπραγη με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Για να μην γίνει αυτό θα πρέπει η Ρωσία να κερδίσει στα δύο εναπομείναντα ματς με Φινλανδία και Τουρκία, περιμένοντας παράλληλα συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η Ρωσία ηττήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι και θύτης αυτή τη φορά είναι η αδύναμη Σουηδία, που έφτασε δίκαια σε μεγάλη νίκη με 81-62. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για τους σκανδιναβούς και πρώτη μετά από είκοσι χρόνια σε Eurobasket.

Μεγάλο πρωταγωνιστές για τους νικητές οι δύο παίκτες, που προέρχονται από το ΝΒΑ, Τέιλορ και Γερέμπκο, που φόρτωσαν το αντίπαλο καλάθι με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα.


Οι σουηδοί είχαν το πάνω χέρι από την αρχή, αλλά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου οι Σβεντ -κυρίως- και Μόνια κρατούσαν τη ρωσική ομάδα κοντά στο σκορ και στη διεκδίκηση της νίκης.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η ομάδα της Καράσεφ κατέρρευσε και η Σουηδία συνεχώς διεύρυνε την διαφορά, που ξεπέρασε και τους 20 πόντους.

Το τελικό 81-62 κρίνεται απόλυτα δίκαιο και η Σουηδία θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στα δύο τελευταία ματς.

Δεκάλεπτα: 15-18, 29-34, 45-52, 62-81.

Ρωσία: Καράσεφ, Σοκόλοφ 4, Βάλιεφ 1, Φριτζόν 9, Βορόνοφ 2, Κουλάγκιν 2, Σβεντ 15, Αντόνοφ 13, Μόνια 8, Χβοστόφ 2, Πονκρασόφ 6.

Σουηδία: Χάκανσον 4, Σκιόλντεμπραντ, Κίελμπομ 4, Πίτα, Τ. Μασάμπα, Γκραντ 11, Γερέμπκο 22, Μπ. Μασάμπα 2, Ρας 4, Τέιλορ 25, Β. Γκάντεφορς 9.
sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ