2013-09-07 09:43:03
Φωτογραφία για Πολεμικό πλοίο της Ιταλίας στην ανατολική Μεσόγειο
Πολεμικό πλοίο έχει στείλει στην ανατολική Μεσόγειο η Ιταλία, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των Ιταλών στρατιωτών από το νότιο Λίβανο, στην περίπτωση που υπάρξει διάχυση της συριακής κρίσης στη γειτονική της χώρα.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δράσουμε γρήγορα εάν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε εκκένωση», είπε ένας εκπρόσωπος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Andrea Doria, ένα αντιτορπιλικό μήκους 153 μέτρων, βρίσκεται ήδη στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου και «παρακολουθεί την κατάσταση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το δημόσιο ραδιόφωνο της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι το αντιτορπιλικό θα ενταχθεί «στις ναυτικές δυνάμεις της Finul», της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο. Καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ, « αποστολή του θα είναι να βοηθά τη δύναμη του ΟΗΕ να παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες», πρόσθεσε.


Ο Μάουρο σημείωσε ότι το Andrea Doria μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί «για κάθε άλλη περίπτωση, δεδομένου ότι μεταφέρει ελικόπτερα ικανά να απομακρύνουν ένα μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων» του ΟΗΕ εφόσον χρειαστεί. Ο Ιταλός υπουργός διευκρίνισε ότι η αποστολή του πλοίου έγινε καθαρά για «προληπτικούς λόγους».

Σε άλλη συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο της Huffington Post, ο υπουργός δήλωσε ότι «ανησυχεί για τους (Ιταλούς) στρατιώτες και για όλα τα μέλη της Finul» που βρίσκονται στην περιοχή όπου «συγκρούονται σιίτες και σουνίτες».

Η Ιταλία ασκεί τη διοίκηση της Finul, της δύναμης επιτήρησης των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ. Από τους 10.000 στρατιώτες που είναι ενταγμένοι στην αποστολή του ΟΗΕ, οι 1.100 είναι Ιταλοί. Μολονότι η Ρώμη έχει αποκλείσει τη συμμετοχή της σε κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία χωρίς συγκεκριμένη εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, σχεδιάζει να στείλει στον Λίβανο και μια φρεγάτα, την Maestrale. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ