2013-09-07 08:11:10
Φωτογραφία για Hλεία: Πρώτο κουδούνι σε... ακάθαρτα σχολεία!
Μπροστά στον κίνδυνο να μην καταφέρουν να καθαρίσουν τα σχολεία τους πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, βρίσκονται οι διευθυντές αρκετών σχολείων. Οι διευθυντές δεν έχουν πάρει ακόμα καμία εντολή για σύναψη σύμβασης εργασίας με τις καθαρίστριες, μέσω του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, όπως έγινε τα τελευταία δυο χρόνια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, τόσο λόγω της έλλειψης προσωπικού όσο και λόγω…καθαριότητας. Τα σχολεία, που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, δεν έχουν καθαριστεί και το γεγονός ότι σε μια εβδομάδα χτυπά το πρώτο κουδούνι, τους έχει προβληματίσει, καθώς τα προηγούμενα χρονιά, για να καθαριστεί ένα σχολείο δυναμικότητας 200 και πλέον μαθητών, απαιτούνταν περισσότερες από 10 ημέρες.

Πολλοί διευθυντές και δάσκαλοι έχουν…σηκώσει τα μανίκια και καθαρίζουν μόνοι τους ότι μπορούν, προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, ελπίζοντας πάντα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί λύση
. Το ενδεχόμενο ανάθεσης της καθαριότητας του σχολείου, προσωρινά, σε κάποια άτομα, ώστε να είναι καθαρά τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου δεν το σκέφτονται, καθώς τα χρήματα στα ταμεία τους, είναι τόσο λίγα που δε θέλουν να…βάλουν χέρι ακόμα. Αφενός γιατί με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και αφετέρου να πληρώσουν τους σχολικούς φύλακες αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές των καθαριστριών, όταν και αν προσληφθούν.

Ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Παναγόπουλος, εξήγησε πως η αργοπορία στην σύναψη των συμβάσεων δεν έχει γίνει με ευθύνη του δήμου αλλά του υπουργείου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο ίδιος να συμβουλεύσει τους διευθυντές να προχωρήσουν στις συμβάσεις, όπως γινόταν μέχρι τώρα, γιατί κάτι τέτοιο, χωρίς την έγκριση του υπουργείου, θα ήταν παράνομο. Τους συμβούλευσε ωστόσο να αναθέσουν την καθαριότητα σε κάποια άτομα, πληρώνοντας από τα ταμεία τους, αφού η Α΄ και Β΄ δόση έχουν δοθεί και μέσα στις επόμενες θα δοθεί - στα σχολεία του δήμου Πύργου - και η Γ΄ δόση.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ