2013-09-06 14:15:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Δείτε φωτο από την παράσταση «Ποιος στη Zωή μου» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Γύρω στους 2.500 θεατές που παρακολούθησαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 το βράδυ στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας την συγκινητική μουσικοθεατρική παράσταση διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών «Ποιος τη Ζωή μου» για τη ζωή του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πατρέων και την Kοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας». Παρών ανάμεσα στο κοινό ήταν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Χαράλαμπος Καρκούλιας, ο οποίος και φωτογραφήθηκε με τους ηθοποιούς στο τέλος.

Επρόκειτο για μία φροντισμένη και εντυπωσιακή παράσταση, μια μεγάλη μουσικοθεατρική δημιουργία-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Η παράσταση αν και είναι γεγονός ότι δεν ταίριαζε στο χώρο του Παμπελοποννησιακού σταδίου καθώς πολλοί θεατές έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να δουν καλά τις εκφράσεις των ηθοποιών, εν τούτοις χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος και μάλιστα πολλοί θεατές σηκώθηκαν όρθιοι να χειροκροτήσουν
. Να θυμίσουμε ότι το «Ποιος στη Ζωή μου» αποτέλεσε το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς και όπου κι αν έχει παιχθεί η προσέλευση του κόσμου που φεύγει ιδιαίτερα συγκινημένος, είναι μεγάλη.

Στην Πάτρα βέβαια δεν έλειψαν και ορισμένες αστοχίες σε διοργανωτικό επίπεδο, από πλευράς του Δήμου. Για παράδειγμα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr δεν υπήρχαν καθόλου εθελοντές στο χώρο του σταδίου, όπως επιτάσσει κάθε τέτοια μεγάλη εκδήλωση ενώ αντίθετα στο Αρχαίο Ωδείο όπου την ίδια βραδιά τραγούδησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τα παιδιά της «Φλόγας» υπήρχαν και εθελοντές που μάλιστα φορούσαν και λευκά μπλουζάκια με το σήμα της «Φλόγας» αλλά και εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης είναι γεγονός ότι αν δεν είχαν συμπέσει οι 2 αυτές εκδηλώσεις την ίδια βραδιά (ενώ την ακριβώς προηγούμενη ήταν και η συναυλία Νταλάρα – Γλυκερίας που επίσης είχε κόσμο), είναι βέβαιο ότι η παράσταση για τον Μίκη Θεοδωράκη του Θέμη Μουμουλίδη ενδεχομένως να έφτανε σε προσέλευση τους 4.000 θεατές.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος στο «Ποιος στη Ζωή μου» είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο Χρήστος Πλαίνης, η γοητευτική Ελισαάβετ Μουτάφη, η Γιώτα Νέγκα, ο Κώστας Μακεδόνας, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Κώστας Θωμαίδης, κ.α.

Οι φωτογραφίες είναι του Πατρινού φωτογράφου Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου.

Πηγή: thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ