2013-09-06 14:01:10
Φωτογραφία για Η Ρωσία στέλνει και τρίτο αποβατικό πλοίο στη Συρία
Η Ρωσία στέλνει και το μεγάλο αποβατικό πλοίο της, το Nikolay Filchenkov, ανατολικά των συριακών ακτών, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο... πηγή του πολεμικού ναυτικού. "Το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο Νοβοροσιίσκ όπου θα παραλάβει ειδικό φορτίο και θα κατευθυνθεί στην περιοχή που έχει καθοριστεί στην ανατολική Μεσόγειο", μετέδωσε το Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγή του πολεμικού ναυτικού την οποία δεν κατονόμασε. Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το φορτίο. Η Ρωσία εναλλάσσει τα πολεμικά πλοία της στη Μεσόγειο και υποστηρίζει ότι η παρουσία τους εκεί αποτελεί εγγύηση ασφαλείας.

Τρία ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθές Πέμπτη τα στενά του Βοσπόρου για να μεταβούν, σύμφωνα με ρωσική στρατιωτική πηγή, στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Συρία, την ώρα που υπάρχει το ενδεχόμενο μιας δυτικής στρατιωτικής επέμβασης κατά του καθεστώτος της Δαμασκού
. Προερχόμενο από την Μαύρη Θάλασσα, το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου CCB-201 "Priazovie" πέρασε τα στενά συνοδευόμενο από τα δύο μεγάλα αποβατικά σκάφη "Minsk" και "Novocherkassk", σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Το "Priazovie" είχε αναχωρήσει την Κυριακή από το λιμάνι της Σεβαστούπολης "για μια αποστολή στην ανατολική Μεσόγειο", σύμφωνα με ρωσική στρατιωτική πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ. Το πρακτορείο αυτό ανέφερε επίσης την προβλεπόμενη άφιξη στις 5 ή 6 Σεπτεμβρίου των άλλων δύο πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ