2013-09-06 12:38:04
Φωτογραφία για Λουκέτο με το πρώτο κουδούνι - Στον σκληρό απεργιακό πυρήνα το Ηράκλειο
Το λουκέτο στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και αυτό που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι η τελική μορφή των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συντάσσεται στον “σκληρό” απεργιακό” πυρήνα των εκπαιδευτικών και απορρίπτει την πρόταση που έχουν καταθέσει οι συνδικαλιστές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για απεργία 48 ωρών καθώς το πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των καθηγητών του νομού ζητάει πιο σκληρή “γραμμή”.

Φαίνεται η “πρώτη πράξη” της απεργιακής κινητοποίησης κλειδώνει με πενθήμερο λουκέτο στα σχολεία και αυτή θα είναι εκτός απροόπτου και η εισήγηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που συνεδριάζει στις 7 σήμερα το απόγευμα. Προς το παρόν, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε 45 ΕΛΜΕ με τους καθηγητές να ψηφίζουν υπέρ της πενθήμερης απεργίας στις 31 από αυτές. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα μετά τη γενική συνέλευση των προέδρων των συνολικά 88 τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών της χώρας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης θίγουν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, από τη λειτουργία του σχολείου μέχρι τα εργασιακά των καθηγητών, δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου που δίνοντας το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών σημειώνει πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τις απολύσεις και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και για αυτό θα αγωνιστούμε.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ