2013-09-06 11:41:04
Φωτογραφία για Διαρθρωτικές αλλαγές και το μαύρο φίδι της τεχνοκρατίας
Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος, Δημοσιογράφος 

Μόλις τους άλλους μεταβάλεις σε νοητικές συλλήψεις σε χαρτονένια σύμβολα κοινωνικών διαδικασιών

πόσο ευκολότερα μπορείς να τους σκοτώνεις

σαν άψυχες φιγούρες σκοπευτηρίου σε πανηγύρι.

Τίτος Πατρίκιος, Αντικριστοί Καθρέφτες

Ακούσαμε αυτή την εβδομάδα από τον κύριο Βαρβιτσιώτη την ακριβή σημασία αυτού που η κυβέρνηση ονομάζει διαρθρωτικές αλλαγές. Πουλήστε, μας λένε, την περιουσία σας για να πληρώσετε τους φόρους. Εάν δεν τους πληρώσετε θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας επιβάλουμε αυτόφωρο 18 μηνών… θα κατασχέσουμε τις τραπεζικές σας καταθέσεις και τα ακίνητα σας…θα σας διαπομπεύσουμε… θα ακυρώσουμε τα τιμολόγια σας. Όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για τις υποχρεώσεις του κράτους στους πολίτες του, τότε αρχίζουν τα φοβερά τερτίπια. Πληρώνεις αυτούς τους αναρίθμητους φόρους, όμως, δεν έχεις δωρεάν υγεία… δεν έχεις δωρεάν εκπαίδευση... δεν έχεις καν ασφάλεια- και με την ευρύτερη έννοια του όρου. Βλέπεις το κράτος καχύποπτα… ως έναν δυνητικό ή και πραγματικό εχθρό. Ακούς τις υποτιθέμενες επιτυχίες της χώρας σου, ενώ, ταυτόχρονα βλέπεις τους γύρω σου να χάνουν τις δουλειές τους… να πεινάνε… να αυτοκτονούν. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σου;


Είδαμε την κυβέρνηση να διακινεί ψευδείς ειδήσεις για τις υποτιθέμενες απαιτήσεις της Τρόικας στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών. Όταν το ψεύδος αυτό γνωστοποιήθηκε, ουδείς θεώρησε αναγκαίο να δικαιολογηθεί ή έστω να υπερασπιστεί την θέση αυτή... δεν υπήρξαν συνέπειες. Σιωπή από την κυβέρνηση… σαν να μην ειπώθηκε ποτέ τίποτα. Στις εκδηλώσεις για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί οι οποίοι έριξαν τον πρώτο και σημαντικότερο λίθο για την σημερινή κατάσταση. Και πάλι κανένας από αυτούς απολογήθηκε, αντιθέτως διαφήμισαν τα σπουδαία «μεταρρυθμιστικά» έργα που εισήγαγαν. Καταχειροκροτήθηκαν και η ιστορία έμεινε εκεί. Υπουργοί, με φανερή την απέχθεια τους προς τους εργαζομένους, δηλώνουν ιδιώτες…ώστε να αφαιρέσουν από τις πλάτες τους το βάρος της ηθικής υποχρέωσης τους ως προς εκείνους. Κι όμως, εσύ είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς όσα αυτοί επιβάλλουν.

Απ’ ότι φαίνεται η χώρα μας πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά τον χειμώνα ακόμα περισσότερες οικογένειες θα βρεθούν χωρίς πετρέλαιο. Η κυβέρνηση θα δώσει επιδόματα θέρμανσης, όμως θα είναι αρκετά χαμηλότερα από τα περσυνά. Από το πρώτο μνημόνιο ακούγαμε ότι σύντομα θα ήμασταν έτοιμοι να βγούμε για τα καλά στις αγορές… μα χθες οι Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι μίλησαν για την αναγκαιότητα ενός τρίτου Μνημονίου. Η τσέπες αδειάζουνε για τα καλά και οι ανάγκες αυξάνουν. Η κυβέρνηση μιλά για μεγάλες αλλαγές χωρίς την ύπαρξη των ανάλογων παραδειγμάτων από μέρους της. Μόνη λύση είναι η ριζική αλλαγή τόσο του πολιτικού τοπίου όσο και του σηπόμενου συστήματος, που για χρόνια ευνόησε την διαφθορά και την πολιτική μαφία. Το θέμα –βέβαια- είναι ποιος θα αναλάβει αυτό το δύσκολο πόνημα…η ιστορία θα μας το δείξει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ