2013-09-06 09:58:31
Φωτογραφία για Σβήνει-γράφει ο Α. Σαμαράς την ομιλία στη ΔΕΘ...!!!
Της Μαρίνας Μάνη

Σφήνα στις προσπάθειες να εμφανισθεί αισιόδοξος ο Αντώνης Σαμαράς αύριο στη ΔΕΘ μπαίνει το τρίτο δάνειο-τρίτο μνημόνιο.

Ενώ Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ επιχειρούν να κλείσουν τη σχετική συζήτηση και να στοχεύσουν στο πρωτογενές πλεόνασμα «που θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της τρόικας και των μνημονίων», ήρθε το Reuters να ρίξει λάδι στη φωτιά, μεταφέροντας πληροφορίες ότι είναι «πιθανόν» το νέο δάνειο να αποφασισθεί... σε δύο μήνες. Δηλαδή, αμέσως μόλις οι επιθεωρητές ολοκληρώσουν τον έλεγχο για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Την αναστάτωση ενίσχυσε και ο επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselbloem, λέγοντας χθες πως, ναι, η Ελλάδα θα χρειασθεί επιπρόσθετη βοήθεια όταν λήξει το υπάρχουν πρόγραμμα – σε δέκα μήνες.

Η αμηχανία που προκάλεσαν οι δύο παρεμβάσεις στην Αθήνα, κυρίως η επίσημη του κ. Dijsselbloem, αποτυπώθηκε στην άρνηση του Γιάννη Στουρνάρα να τη σχολιάσει μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, λέγοντας πως... δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.


Ως εκ τούτων, συνεργάτες του πρωθυπουργού περιορίζονται να επισημαίνουν το «κοινωνικό στίγμα» που θα εκπέμψει από τη Θεσσαλονίκη, με εκτενή αναφορά στις πρόσφατες πρωτοβουλίες για ανέργους, ανασφάλιστους κλπ.

Κατά τους συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στην ανάγκη επίτευξης πλεονάσματος (άρα, συνέχισης των «θυσιών» μέχρι το τέλος του έτους) διότι μόνο έτσι θα ανοίξει η πόρτα εξόδου από τους δανειστές Ανταλλαγή e mails

Στο μεταξύ, την... ηλεκτρονική διακυβέρνηση «πέτυχαν» οι αμυντικές βιομηχανίες, καθώς Αθήνα και τρόικα ανταλλάσσουν e-mails για την τύχη των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ.

Ολα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει αύριο τη ΔΕΘ χωρίς να είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι επί του θέματος. Οι αποφάσεις –κατά τον Γιάννη Στουρνάρα– θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ “καταβάλλεται προσπάθεια” να διασωθεί μέρος αυτών, με το επιχείρημα ότι, πέραν των αριθμών, “η ύπαρξη αμυντικής βιομηχανίας είναι πολιτικό θέμα”.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έχουν ανταλλάξει απόψεις και συμφωνούν στο πλαίσιο που θα παρουσιασθεί στην τρόικα.

Προκειμένου δε, να αναδειχθεί ότι το θέμα το χειρίζεται απευθείας το Μαξίμου και όχι “μόνοι τους” οι συναρμόδιοι υπουργοί (Οικονομικών και η αναπληρώτρια υφυπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά) ο φάκελος έχει παραδοθεί στον σύμβουλο του πρωθυπουργού για διεθνή θέματα Σταύρο Παπασταύρου.

capital.gr

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ