2013-09-06 01:35:12
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5 τη Παρασκευή
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η ταυτότητα της Εκκλησίας», ο Δημήτρης Ριζούληςπαρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο:«Ορθοδοξία και Περιβάλλον». Σήμερα το θέμα είναι: «Τα σύγχρονα οικολογικά προβλήματα». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Ζερεφός,Καθηγητής Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκός.

12:00 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΟΙΚΕΙ:

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Εκκλησία παροικεί:», που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή της κοινωνίας της έδρας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Η Εκκλησία που παροικεί στον Πειραιά».

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».


14:30 ΕΙΣ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΡΕΥΣΟΜΑΙ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εις τα έθνη πορεύσομαι», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στους μαθητές του Ιησού που έλαβαν την εντολή να διαδώσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο, στα μέρη που ταξίδεψαν και στο κήρυγμά τους. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η Θεολογία του Αποστόλου Παύλου».

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Λειτουργία πέρα από τη Λειτουργία - Κοινοτικός βίος στην Εκκλησία», που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στην λατρεία της Εκκλησίας και τη σημασία της στην ζωή των σύγχρονων πιστών.

16:00 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Πρόσωπα και Παράδοση», που παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος και ο κ. Γεώργιος Δεμελής, αναφέρεται στα προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας.

17:00 ΟΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Όπου ταξιδεύω η Ελλάδα μου χαμογελάει», που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή των κοινωνιών της ευρύτερης περιφέρειας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Στην ¶ρτα η Ελλάδα μου χαμογελάει».

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: « Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Κόρδης, έχει, σήμερα, θέμα:«Οριοθέτηση κριτηρίων για τη δημιουργικότητα στην Ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση».

21:30 ΩΣΤΕ ΦΑΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Μάκης Αδαμόπουλος, γίνεται αναφορά στους Φάρους που προστατεύουν τα πλοία από την ξηρά και τους υφάλους. Στην ιστορία τους, στην αρχιτεκτονική, στους θρύλους και στις παραδόσεις. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο Φαροφύλακας».Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτρης Κοντοδήμας, συνταξιούχος φαροφύλακας

22:00 MARE NOSTRUM: Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ,που παρουσιάζουν ο Κώστας Παππάς και ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην Μεσόγειο θάλασσα ως την θάλασσα γύρω από την οποία και δια μέσου της οποίας γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν διάφοροι πολιτισμοί που σημάδεψαν την ιστορία του ανθρώπου. Σήμερα η εκπομπή έχει τα εξής θέματα:

α) «Κλιματική αλλαγή και Μεσόγειος». Καλεσμένος είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κατσιμπάρδης, Συντονιστής Παρατηρητηρίου Πολιτικής και Δικαίου για την Κλιματική Αλλαγή στο Πάντειο Παν/μιο και

β) «Υδάτινοι πόροι της Μεσογείου». Καλεσμένη είναι η κα ΕρμιόνηΦρεζούλη, Υπεύθυνη Πολιτικής του Δικτύου Μεσόγειος SOS.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής», διαβάζει, από το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη: «Παναγία η γοργόνα». Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ