2013-09-06 00:12:04
Φωτογραφία για Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Με αφορμή την αυριανή έναρξη του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) στο Πεδίον του Άρεως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό «Η Περιφέρεια Αττικής χαιρετίζει την επιστροφή του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, στο Πεδίο του Άρεως. Και ασφαλώς αυτή η επιστροφή έχει ξεχωριστή κοινωνική και πολιτιστική σημασία και εντάσσεται σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η Περιφέρεια Αττικής για την αξιοποίηση και την αναβίωση του Πεδίου του Άρεως.

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να αναφερθώ στην κοινή σε όλους μας διαπίστωση, ότι παρά την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού βιβλίου οι έντυπες εκδόσεις εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι αναντικατάστατες.

Όπως έχει γραφτεί “Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται”. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή πρωτόγνωρης παγκόσμιας κρίσης στον πολιτισμό, στην οικονομία και στα ήθη. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να θυμηθούμε τα διαχρονικά επίκαιρα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 1979 “…το βιβλίο εξελίσσεται, όπως ένα ζωντανός οργανισμός, και με το επιπλέον ότι δεν γερνάει ποτέ”.


Εύχομαι καλή επιτυχία στο 42ο Φεστιβάλ του Βιβλίου και ελπίζω να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας».

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, που φέτος επιστρέφει στο Πεδίο του Άρεως, αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό, ο οποίος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και φιλοξενεί περισσότερους από 100 εκδότες και χιλιάδες τίτλους βιβλίων. Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και πραγματοποιείται από τον ΣΕΚΒ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με τη Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ