2013-09-05 08:46:06
Φωτογραφία για ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ... Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
Πριν από μερικές μέρες ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μία ακόμα "επένδυση" για το μέλλον ανακοινώνοντας την απόκτηση του 18χρονου Ανδρέα Χριστοδούλου.

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου δεν θα είναι ο πρώτος Κύπριος που θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά ο τρίτος, όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "24sports".

Ο πρώτος ήταν ο Ανδρέας Κοζάκης, ο οποίος έπαιξε στους ερυθρόλευκους την επταετία 1979-1986 και μάλιστα διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Η καριέρα του Κοζάκη στον Ολυμπιακό διακόπηκε απότομα το 1986 όταν σε ηλικία 28 χρονών υπέστη ολική ρήξη χιαστών στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ο Κύπριος φόργουορντ χρειάστηκε τρία χρόνια και τέσσερεις εγχειρήσεις (μεταξύ των οποίων και μία στις ΗΠΑ από τους ιατρούς των Μπόστον Σέλτικς) για να ξαναπαίξει και αν και αγωνίστηκε μετέπειτα στον Πανελλήνιο και στον Αχιλλέα Καϊμακλίου, δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Σήμερα ο Κοζάκης είναι γυμναστής σε σχολείο της Κύπρου.

Ο δεύτερος Κύπριος που έπαιξε στον Ολυμπιακό ήταν ο Τάκης Μιραλλάης τη σεζόν 1983-84. Ο Κύπριος πόιντ γκαρντ πήγε στους κόκκινους μετά από προτροπή του Κοζάκη, όμως δεν μπόρεσε να πάρει θέση βασικού και αποχώρησε μετά από ένα χρόνο.
   
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ