2013-09-05 00:41:21
Φωτογραφία για Ένα λάσο για την ανεργία
Από το Γραφείο Τύπου

Η ανεργία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, αποτελώντας το μόνο success story... της κυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ , αλλά και της τρόικας (Ε.Ε – Ε.Κ.Τ - Δ.Ν.Τ). Στα στοιχεία που ανακοίνωσε, η Eurostat, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27,6% για το μήνα Μάιο και στους νέους κάτω των 25 στο 62,9%.

Την ίδια στιγμή στην Ευρωζώνη η ανεργία διαμορφώθηκε στο 12,1% και στους νέους κάτω των 25 στο 24%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της ανεργίας σε ένα έτος, παρατηρούνται, στην Κύπρο (από 12,2 % σε 17,3%) και στην Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%). Δύο χώρες, που πλήττονται από τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας.

Παράλληλα με το χρέος, αυξάνεται και η ανεργία κ. Βρούτση. Είναι μήπως και αυτό συγκυριακό, όπως υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας για το χρέος; Είναι δυνατόν να μειωθεί η ανεργία με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση; Η πλειοψηφία των προγραμμάτων αυτών προωθούν την ανασφάλιστη εργασία
. Μόνο οι 50.000 θέσεις εργασίας για τους Ο.Τ.Α., από τις 400.000 που είχαν ανακοινωθεί καλύπτουν πλήρως ασφαλιστικά τους εργαζόμενους. Επίσης, η Κομισιόν δεν είχε εγκρίνει το κονδύλι για το πρόγραμμα αυτό, γιατί αντίκειται στους κανόνες της Ε.Ε., περί κοινωφελούς εργασίας. Αλήθεια, τι έγινε με την απόφαση αυτή της Κομισιόν; Οι εργαζόμενοι κάθε πότε θα πληρώνονται; Κάθε μήνα; Κάθε τρεις μήνες; Με το τέλος του 5μηνου ή 7μηνου; Κανένας δεν ξέρει. Κατά τ’ άλλα καταπολεμούν την ανεργία. Τις μεγαλύτερες, όμως, ευθύνες για αυτή την αύξηση της ανεργίας έχει η ίδια Ε.Ε. Δεν πρέπει να λησμονούμε την απόφαση, «κωμωδία» της Ε.Ε. σε δύο συνεδριάσεις τον Ιούνιο, μια στις Βρυξέλλες και μια στο Βερολίνο, για προεκλογικούς λόγους της κ. Μέρκελ, για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Είναι έτοιμοι να διαθέσουν το ποσό στις 27 χώρες για τη διετία 2014-2016, συνολικά το ποσό των 6 δις, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα λάβει 180 εκ. € για αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως αυτής των νέων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Γερμανία είναι κυρίως η χώρα, που υποστηρίζει και προωθεί τα προγράμματα των minijobs, με τους ψευδομισθούς και την ανασφάλιστη εργασία σε όλη την Ευρώπη για την τεχνητή μείωση της ανεργίας.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανησυχεί για την ραγδαία αύξηση της ανεργίας και για τους κινδύνους που δημιουργεί το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Η ανεργία είναι μείζον εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα και αποτελεί εθνική ανάγκη η μείωσή της. Καλούμε άπαντες σε έναν αγώνα κατά των πολιτικών λιτότητας και των εκπροσώπων αυτών των πολιτικών. Πρέπει με δράσεις και πολιτικές αποφάσεις να συρρικνώσουμε την ανεργία, αλλιώς θα μας καταπιεί. Πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα και ελπίδα στους νέους για να μην εγκαταλείπουν τη χώρα μας, αναζητώντας μια νέα γη Επαγγελίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ