2013-09-04 12:43:04
Φωτογραφία για Μικρός ο αριθμός των Αυστραλών της Ελλάδας που ασκεί το δικαίωμα της ψήφου
Οι εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο στην Αυστραλία δεν φαίνεται πως συγκινούν ιδιαίτερα τους... Αυστραλούς πολίτες ελληνικής καταγωγής που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Εκτιμάται πως αυτή την εποχή βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα για τις θερινές διακοπές τους χιλιάδες ομογενείς που είναι πολιτογραφημένοι Αυστραλοί και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται και οι ομογενείς που είναι πολιτογραφημένοι Αυστραλοί και έχουν παλιννοστήσει. Όσοι απ' αυτούς βρίσκονται στην Ελλάδα έως έξι χρόνια και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν δικαίωμα ψήφου. Λίγοι όμως είναι αυτοί που πηγαίνουν στην αυστραλιανή πρεσβεία και το εξασκούν. Από τις δεκάδες χιλιάδες αυτοί που ψηφίζουν είναι μερικές εκατοντάδες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» ορισμένοι ομογενείς, άλλοι δεν ψηφίζουν επειδή δεν ενδιαφέρονται και άλλοι επειδή πιστεύουν πως ζουν μακριά από την Αυστραλία και δεν πρέπει η ψήφος τους να επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα και τη ζωή των Αυστραλών.

Από το ίδιο ρεπορτάζ προκύπτει όμως πως υπάρχουν και ομογενείς που ψηφίζουν και πιστεύουν πως η Αυστραλία θα πρέπει να δείξει ξέχωριστό ενδιαφέρον, ειδικά όσον αφορά την κοινωνική πρόνοια, των Αυστραλών που ζουν στο εξωτερικό. Για παράδειγμα των ομογενών, Αυστραλών πολιτών, που έχουν παλιννοστήσει στην Ελλάδα και λαμβάνουν αυστραλιανή σύνταξη.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αποκάλυψη του Audi Sport Quattro Concept
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αποκάλυψη του Audi Sport Quattro Concept
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ