2013-09-04 08:00:14
Φωτογραφία για Έρχονται νέες μεγάλες μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ.
Τα προβληματικά οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων σε συνδυασμό με τιε πιέσεις των δανειστών οδηγούν σε νέες ανατροπές. Σύμφωνα με το Εθνός χιλιάδες ασφαλισμένοι ενδέχεται να δουν νέες μειώσεις τόσο στις επικουρικές συντάξεις όσο και το εφάπαξ που μπορεί να  φτάσουν το 20%.

Πάντως αρκετά θα εξαρτηθούν και από το αν θα αποδώσουν τα μέτρα για την είσπραξη των οφειλών και την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας.

Οι αλλαγές όπως αναφέρει η εφημερίδα θα είναι σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη όσον αφορά τον υπολογισμό της σύνταξης αφορά μια ελάχιστα εγγυημένη από το κράτος στα € 360,00 της οποίας το τελικό ύψος θα εξαρτάται από την ασφαλιστική πορεία του κάθε ασφαλισμένου ενώ με την πάροδο του χρόνου θα καταργηθούν οι εξαιρέσεις που προβλέπονται σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον από το 2014 θα εφαρμοστεί ο ενιαίος υπολογισμός των εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία κάτι που θα οδηγήσει σε μια μγάλη μείωση του ποσού για την πλειοψηφία των εργαζομένων ενώ σε όλα τα επικουρικά ταμεία θα δημιουργηθείατομικός λογαριασμός για κάθε ασφαλισμένο ώστε να προκύπτει το ποσό που δικαιούται.

Ακόμη προωθείται η μείωση των εργοδοτικών εισφορών η οποία θα φτάσει το 3,6% σταδιακά ως το 2016.
freepen
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ