2013-09-04 06:06:04
Φωτογραφία για DIY: Αποτρίχωση με ζάχαρη και μέλι
Οι μέθοδοι αποτρίχωσης με μέλι, ζάχαρη και κερί είναι από τις πιο αποτελεσματικές, αφού τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο και... δεν σκληραίνουν τις τρίχες όπως κάνει το κοινό ξυραφάκι. Δείτε 3 υπέροχες φυσικές συνταγές αποτρίχωσης για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Θα χρειαστείτε:

- 1 θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής

- Λωρίδες βαμβακερού υφάσματος με διαστάσεις περίπου 2,5 x 20 εκατοστά

- 1 ξύλινο στικάκι ή σπάτουλα

Πριν ξεκινήσετε καθαρίστε καλά την περιοχή που θα αποτριχώσετε με νερό και σαπούνι, απομακρύνοντας όλα τα ίχνη λιπαρότητας, το μακιγιάζ, το αποσμητικό και την βρωμιά. Στην συνέχεια ταμπονάρετε για να απομακρύνετε την υγρασία.

Επιλέξτε μια από τις 2 παρακάτω συνταγές.

Συνταγή 1η:

- 2 κούπες ζάχαρη

- 1/4 της κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό από λεμόνι

- 1/4 της κούπας νερό


Συνταγή 2η:

- 1 κούπα ζάχαρη

- 1 κούπα μέλι

- φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες για ζέσταμα του μείγματος:

Βάλτε τα υλικά σε ένα τηγάνι και ανάψτε το μάτι στη μεσαία θερμοκρασία. Με το που αρχίσει να βράζει, μειώστε την θερμοκρασία στο χαμηλό και μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να φτάσει τους 120-121 °C. Στη συνέχεια απομακρύνετε το από την φωτιά. Αν προτιμάτε μια πιο παχιά πάστα, ζεστάνετε το μείγμα μέχρι τους 118 °C.

Αφήστε την πάστα να μείνει μέχρι να είναι απλώς ζεστή και βάλτε τη σε ένα γυάλινο βαζάκι, αφήνοντας την να κρυώσει κι άλλο μέχρι να φτάσει την θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή! Αν δεν την αφήσετε να κρυώσει αρκετά πριν τη χρησιμοποιήσετε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εγκαύματος.

Συνταγή 3η (η εκδοχή του φούρνου μικροκυμάτων):

- 1 κούπα ζάχαρη

- 1/4 της κούπας μέλι

- Φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες:

Βάλτε τα υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, στη συνέχεια ζεστάνετε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, σταματώντας κάθε 20 ή 30 δευτερόλεπτα για να ανακατέψετε. Όταν τελειώσετε με το ζέσταμα, αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο πριν το βάλετε σε ένα γυάλινο βαζάκι και τέλος, αφήστε το να κάτσει μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Τρόπος εφαρμογής (ισχύει και για τις 3 συνταγές):

Πασπαλίστε ελαφρά την περιοχή με καλαμποκάλευρο και τρίψτε την. Το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι να το κάνετε απαλά, αυτό θα σας βοηθήσει στο να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το να κολλήσει πολύ η πάστα που έχετε ετοιμάσει. Έτσι, θα πονέσετε λιγότερο.

Χρησιμοποιώντας το ξυλάκι απλώστε μια λεπτή στρώση από την πάστα στο δέρμα σας στην κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες και στη συνέχεια καλύψτε με τις βαμβακερές λωρίδες. Εφαρμόστε καλά κάθε λωρίδα πάνω στην πάστα τρίβοντας την προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες για να κολλήσει καλά.

Αφήστε τη να μείνει για ένα λεπτό και μετά τραβήξτε με το ένα χέρι το δέρμα για να το τεντώσετε και με το άλλο τραβήξτε απότομα την ταινία προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που φυτρώνουν οι τρίχες. Επαναλάβετε αν δεν φύγουν όλες οι τρίχες με την πρώτη, ενώ μπορείτε να ξαναζεστάνετε λίγο το μείγμα αν κρυώσει πάρα πολύ.

Tips:

- Οι τρίχες πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 χιλιοστά σε μήκος, έτσι ώστε να υπάρχει κάτι το οποίο να μπορεί να τραβήξει το μείγμα.

- Πλύνετε στο χέρι τις λωρίδες σε ζεστό νερό με σαπούνι, στεγνώστε τις και χρησιμοποιήστε τις ξανά και ξανά. Η μουσελίνα και οι φανελένιες πάνες κάνουν την ίδια δουλειά.

- Προσέξτε και αποφύγετε τις περιοχές με σημάδια, κρεατοελιές, όπως επίσης και την εφαρμογή πάνω σε ραγάδες, εκδορές, αμυχές ή κοψίματα, ουλές, την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, εξανθήματα και φλεβίτιδα.

- Αποθηκεύστε ότι περισσέψει σε βαζάκια που κλείνουν και βάλτε το στο ψυγείο για την επόμενη φορά.

- Αν η πάστα είναι πολύ σκληρή για να χρησιμοποιηθεί, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό και ξαναζεστάνετε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό μέχρι να είναι καυτή. Ανακατέψτε τη, αφήστε τη να κρυώσει όπως προαναφέραμε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη.

beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ