2013-09-04 03:39:03
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5 τη Τετάρτη
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

11:00 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η ταυτότητα της Εκκλησίας», ο Δημήτρης Ριζούληςπαρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο:«Ορθοδοξία και Περιβάλλον». Σήμερα το θέμα είναι: «Οικολογία και κατήχηση». Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος.

12:00 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΟΙΚΕΙ:

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Εκκλησία παροικεί:», που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή της κοινωνίας της έδρας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Η Εκκλησία που παροικεί στον Πειραιά».

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)


Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

14:30 ΕΙΣ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΡΕΥΣΟΜΑΙ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εις τα έθνη πορεύσομαι», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στους μαθητές του Ιησού που έλαβαν την εντολή να διαδώσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο, στα μέρη που ταξίδεψαν και στο κήρυγμά τους. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η Δ΄ Αποστολική περιοδεία του Αποστόλου Παύλου. Μέρος Α΄».

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ευχολόγιον», που παρουσιάζει η ΑδαμαντίαΜπούρτζινου, αναφέρεται στην λατρεία της Εκκλησίας και τη σημασία της στην ζωή των σύγχρονων πιστών. Σήμερα το θέμα είναι: «Εισαγωγικά στη Λειτουργική». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Πανάγου, θεολόγος.

17:00 ΟΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Όπου ταξιδεύω η Ελλάδα μου χαμογελάει», που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή των κοινωνιών της ευρύτερης περιφέρειας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Στην ¶ρτα η Ελλάδα μου χαμογελάει».

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: « Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Κόρδης, έχει, σήμερα, θέμα:«Το δημιουργικό έργο του Μάρκου Καμπάνη». Καλεσμένος είναι ο κ. Μάρκος Καμπάνης, εικαστικός, εικονογράφος, χαράκτης.

21:30 ΩΣΤΕ ΦΑΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Μάκης Αδαμόπουλος, γίνεται αναφορά στους Φάρους που προστατεύουν τα πλοία από την ξηρά και τους υφάλους. Στην ιστορία τους, στην αρχιτεκτονική, στους θρύλους και στις παραδόσεις. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η υπηρεσία Φάρων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».

22:00 MARE NOSTRUM: Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ,που παρουσιάζουν ο Κώστας Παππάς και ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην Μεσόγειο θάλασσα ως την θάλασσα γύρω από την οποία και δια μέσου της οποίας γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν διάφοροι πολιτισμοί που σημάδεψαν την ιστορία του ανθρώπου. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι πολιτισμοί και οι χώρες της Μεσογείου από τον 19ο έως τον 20ο αιώνα μ.Χ. Μέρος Α΄».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο Φάνης Μουρατίδης διαβάζει από το βιβλίο «Ημερολόγιο» του π. Αλεξάνδρου Σμέμαν. Εκδόσεις Ακρίτας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ