2013-09-03 22:30:04
Φωτογραφία για 10 all time classic ταινίες...
1. Ποτέ την Κυριακή  Η ταινία έμεινε στην ιστορία του σινεμά ως η μοναδική Ελληνική ταινία που κέρδισε ποτέ Όσκαρ για την υπέροχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για το τραγούδι «Τα Παιδιά του Πειραιά» . Υποψήφια επίσης για ακόμη 4 Όσκαρ μεταξύ των οποίων και για το Α΄Γυναικείο Ρόλο. Η Μελίνα Μερκούρη εκτός της τεράστιας επιτυχίας και της νίκης της για το Βραβείο του Γυναικείου Ρόλο στο Φεστιβάλ Καννών του 1960, έκανε άπαντες τις γυναίκες εκείνης της εποχής να ερωτευθούν τη σατέν ρόμπα κινέζικης επιρροής που φορούσε. Αξέχαστη Μελίνα… απαράμιλλο στυλ…. Θρυλική ταινία

2. Breakfast at Tiffany’s Στις μέρες μας ένα από τα πιο απαραίτητα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας είναι το γνωστό «little black dress». Το 1961 η Audrey Hepburn άθελα της όρισε τον κανόνα αυτό κάνοντας διάσημο το υπέροχο Givenchy μαύρο φόρεμα. «Γιατί να αλλάζουμε; Ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Όταν το βρούμε πρέπει να εμείνουμε σε αυτό.


3. The Wild One Ο άντρας που ξεχώρισε με το στυλ του στην ιστορία του σινεμά δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Marlon Brando. Εκτός από την ερμηνεία του στο Godfather του Francis Ford Coppola, o Marlon Brando άφησε τη σφραγίδα του στυλ του σε μια ολόκληρη εποχή ερμηνεύοντας «το κακό παιδί». Μπότες, τζιν με γυρισμένα τα ρεβέρ, λευκό μπλουζάκι γάντια μηχανής και δερμάτινο μπουφάν. Απαραίτητο συμπλήρωμα, φυσικά μια Triumph Thunderbird 650 cc. Απίστευτη εποχή, ιστορική ταινία!

4. Seven Years Itch Το θρυλικό λευκό φόρεμα που σχεδιάστηκε το 1955 από τον William Travilla και φορέθηκε από την Marilyn Monroe στην ταινία Seven Years Itch πουλήθηκε για 5.6 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στην Καλιφόρνια. Το φόρεμα έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φορέματα που έχουν φορεθεί ποτέ. Απλά μοναδικό!

5. Pretty Woman Το κόκκινο φόρεμα της Julia Roberts στο Pretty Woman είναι το τελικό βήμα της απόδειξης ότι μια γυναίκα μπορεί να βρεθεί άνετα από τα αλώνια στα σαλόνια. Μαγική πινελιά τα μεταξωτά άσπρα γάντια . Το αποτέλεσμα εκθαμβωτικό.

6. The Godfather Η επιτομή στο κλασσάτο ανδρικό ντύσιμο. Μαύρο μεταξωτό σμόκιν, λευκό πουκάμισο, κόκκινο τριαντάφυλλο στο πέτο. Ο Νονός 7. Dirty Dancing “Nobody puts Baby in a corner” και ποια κοπέλα δεν έχει ονειρευτεί να τη σηκώσει με αυτό τον τρόπο ένας μαυροφορεμένος νεαρός για χορό, όπως έκανε ο Patrick Swayze στο Dirty Dancing; Και με τι στυλ!!! Total black….πως να το κάνουμε κάνει τον άντρα, πιο… άντρα!!!

8. Grease Ο τίτλος της ταινίας στα ελληνικά σημαίνει γράσο. Στα ταμεία της Paramount Pictures όμως αποδείχθηκε διαμάντι. Olivia Newton – John το ντροπαλό και καλό κορίτσι… John Travolta το κακό παιδί… το αποτέλεσμα; Εκρηκτικό!

9. Pulp Fiction Τη χρονιά που προβλήθηκε το Pulp Fiction του Quentin Tarantino στους κινηματογράφους παρακολουθήσαμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να τολμούν το αυστηρό μαύρο καρέ της Uma Thurman

10. Dracula Όταν έχεις ζήσει εκατοντάδες χρόνια δικαιούσαι όσο κανείς άλλoς να πλασάρεις το δικό σου στυλ. Τα μπλε – μωβ γυαλιά του Κόμη Δράκουλα στη γνωστή ταινία που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Bram Stoker, ξεχωρίζουν ως δείγμα εκλεπτυσμένης αισθητικής.

                  

tsixlofoyska.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ