2013-09-03 21:31:03
Φωτογραφία για Κωνσταντίνος Γκιουλέκας: «Γιάννης Μπουτάρης, ένας κατά φαντασίαν δήμαρχος!»
Με αφορμή την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Γιάννη Μπουτάρη, που έδωσε σε συνέχειες σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης... στον Δήμο Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σχολίασε σχετικά:

«Διαβάσαμε και σήμερα το δεύτερο τμήμα της συνέντευξης του Γιάννη Μπουτάρη που δημοσίευσε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Με έκπληξη είδαμε τον Γιάννη Μπουτάρη να σχολιάζει τον πρωθυπουργό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη, τον Αλέξη Τσίπρα, να μιλάει για την ΔΕΘ, για την τρικομματική και τώρα δικομματική κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, για την κρίση, για τη Νέα Δημοκρατία, για την κεντροαριστερά και να μην διστάζει ακόμη και να κάνει υποδείξεις και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς. Αλλά να μην λέει κουβέντα για το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη θητεία του ως δημάρχου.

Αυτό που δεν είδαμε είναι η αναφορά του στα πεπραγμένα της διοίκησής του, παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως παράγεται… «σημαντικό» έργο!


Μόλις οκτώ μήνες πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης αρκέστηκε σε μία ακόμη δημοσιοσχετίστικη φανφαρολογία, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και χωρίς ουσιαστική αναφορά στο Δήμο και τα ζητήματα της πόλης που σχετίζονται με αυτόν.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι έτσι μπορούν να καλύψουν το ανύπαρκτο έργο και τις κενές εξαγγελίες της διοίκησης Μπουτάρη προφανώς ζουν αποκομμένοι από την πραγματικότητα της πόλης. Ο δήμαρχος πρωτίστως οφείλει να δίνει λόγο για όσα πράττει-και, κυρίως, για όσα… δεν πράττει- και όχι να παριστάνει απλώς τον σχολιαστή της πολιτικής πραγματικότητας στον τόπο μας.

Φυσικά και δεν διαβάσαμε τίποτε ουσιαστικό για τα σκουπίδια που έχουν πνίξει την πόλη και για το πώς ο Γιάννης Μπουτάρης… κατάφερε να κάνει την Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη πόλη της Ελλάδας. Το θέμα αυτό το πέρασε ο δήμαρχος αβρόχοις ποσίν.

Προφανώς… ξέχασε να αναφερθεί ο δήμαρχος στην συνέντευξή του και στην αναρχία που επικρατεί στην πόλη, με το χάος των τραπεζοκαθισμάτων, των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, του παραεμπορίου!

Και φυσικά δεν υπήρχε ούτε κουβέντα για την πλήρη ανυπαρξία έργου σε κάποιους τομείς, όπως στον πολιτισμό, για τις απανωτές γκάφες του δημάρχου, όπως οι χειρισμοί του στον Οργανισμό Τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης, που, εξαιτίας των χειρισμών του, η Θεσσαλονίκη απομονώθηκε αεροπορικά… Όπως δεν διαβάσαμε τίποτα για τις ανιστόρητες απόψεις του, τις οποίες κατά καιρούς έχει εκφράσει και προσβάλλουν την πόλη, τους πολίτες και την ιστορία της, για την απαράδεκτη αλαζονική στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις ολιγωρίες, την αναποτελεσματικότητα, τις ανεκπλήρωτες εξαγγελίες, την έλλειψη συντονισμού, την διγλωσσία, τον ερασιτεχνισμό, τις συνεχείς ακυρώσεις των αποφάσεων του από τα αρμόδια διοικητικά όργανα, τις καταγγελίες για αδιαφάνεια…!

Αυτό που θα ενδιέφερε τους θεσσαλονικείς είναι να δουν τον Γιάννη Μπουτάρη να απολογείται και να δίνει λόγο για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, στα οποία η διοίκησή του έχει να επιδείξει μηδενικά αποτελέσματα Όπως θα τους ενδιέφερε να δώσει λόγο για όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του που πήγαν περίπατο!

Παρά την πρωτοφανή ασυλία που απολαμβάνει από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, οι θεσσαλονικείς γνωρίζουν και βιώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη. Και αυτή δεν επικαλύπτεται με επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα.

Εμείς πάντως υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης, προεκλογικά, μιλούσε για ένα… όραμα που είχε για την Θεσσαλονίκη!

Δεσμευόταν στο πρόγραμμά του για μία πεντακάθαρή Θεσσαλονίκη, μέσα στους πρώτους έξι μήνες, δεσμευόταν ότι θα βάλει τέλος στα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, υποσχόταν ότι θα θέσει απόλυτη τάξη στο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων από τις πρώτες ημέρες διοίκησής του. Θυμίζουμε ακόμη ότι υποσχέθηκε δημοτικά πάρκινγκ, μειωμένα τέλη για τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα έργα του Μετρό, ότι εξήγγειλε μητροπολιτικό πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ, φωτοβολταϊκά στις στέγες των σχολείων, μέτρα ρύθμισης για τις φορτοεκφορτώσεις, νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, τραμ, τελεφερίκ, ηλεκτρονικό μητρώο των δένδρων της Θεσσαλονίκης, νέες λεωφορειολωρίδες, καινούρια business centers, μισθωμένες προβλήτες, πάταξη της παράνομης αφισοκόλλησης και πολλά πολλά άλλα… Μήπως τα είδε κανείς; Γιατί οι θεσσαλονικείς δεν τα βλέπουν επί τρία χρόνια που διοικεί ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μέχρι στιγμής το μόνο που… απολαμβάνουν οι θεσσαλονικείς είναι μια βρώμικη πόλη, η καθαριότητα της οποίας στηρίζεται μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων που δουλεύουν στον Δήμο… Όπως… απολαμβάνουν ολόκληρες περιοχές της πόλης που βυθίζονται το βράδυ στο σκοτάδι λόγω έλλειψης φωτισμού, διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, ακόμη και στις πιο κεντρικές οδούς της πόλης, στην Τσιμισκή, τη Μητροπόλεως, την Εγνατία, την Ερμού, την Κασσάνδρου κ.α. Οι πεζοί δεν μπορούν να βαδίσουν στα πεζοδρόμια γιατί έχουν καταληφθεί από τα μηχανάκια και τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία τοποθετούνται άναρχα, εκεί όπου θέλει ο καθένας. Όπως, τέλος,… απολαμβάνουν την άθλια εικόνα με τα λευκά σεντόνια και τα πλαστά προϊόντα που έχουν κάνει την Θεσσαλονίκη τα τελευταία τρία χρόνια πρωτεύουσα του παραεμπορίου, μια πόλη που θυμίζει ένα ατελείωτο και άναρχο ανατολίτικο παζάρι.

Αυτό είναι το όραμα για το οποίο μιλούσε προεκλογικά ο Γιάννης Μπουτάρης! Προφανώς ο άνθρωπος ζει στο όραμά του… Μην τον ξυπνάτε!

Τέλος, δεν μπορούμε να ανεχθούμε μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς από τον άνθρωπο που διέτρεξε όλο το πολιτικό φάσμα, από το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τις σκληρές νεοφιλελεύθερες τάσεις, τον άνθρωπο που η πολιτική του διαδρομή θυμίζει εκκρεμές που ταλανίζεται από το ένα άκρο στο άλλο – τώρα δε ζητεί και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας-. Είναι ο μόνος χώρος στον οποίο ως τώρα δεν είχε καταφύγει. Τώρα το κάνει κι αυτό.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς από τον άνθρωπο που υβρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που καλεί τα ΜΑΤ να τον φυλάγουν, για να συνεδριάσει με την ομάδα του και να προσπαθεί να επιβάλλει, υπό αστυνομική προστασία τις κατά τα άλλα… προοδευτικές απόψεις του! Από τον άνθρωπο που διχάζει συνεχώς τον λαό της Θεσσαλονίκης με τις επιλογές του, που δεν δίστασε να στείλει στα δικαστήρια τους εκπροσώπους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού… Τον άνθρωπο που δεν γιόρτασε ουσιαστικά τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης γιατί, όπως δήλωσε επανειλημμένως, “δεν υπήρξε απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης” και ότι “περνούσαν καλά οι Τούρκοι και οι Έλληνες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας”…!

Με όλα τα παραπάνω το ζήτημα δεν είναι πως αποτιμά ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης και τα… εξαπτέρυγά του την διοίκησή του, αλλά πως την αποτιμά η Θεσσαλονίκη! Πως βλέπουν οι θεσσαλονικείς την καθημερινότητα στην πόλη!

Και αυτή η αποτίμηση είναι καθ’ όλα αρνητική…! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ