2013-09-03 21:05:04
Φωτογραφία για 14 Βουλευτές της Ν.Δ. επιμένουν στον Βρούτση για επιπλέον ρυθμίσεις των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ
«Αυτό που χρειάζεται είναι μια θαρραλέα ρύθμιση».

Επιπλέον ρυθμίσεις με ευνοϊκούς όρους σε ρεαλιστική βάση ζητούν 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων για οφειλές από το 2009 ως και τον Μάιο του 2013 και επιβράβευση – bonus για τους ταμειακά ενήμερους ασφαλισμένους, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Στο έγγραφό τους προς τον Υπουργό επισημαίνουν ότι: «Αυτό που χρειάζεται είναι μια θαρραλέα ρύθμιση, που θα μπορέσει να δώσει την ευκαιρία στους ενεργούς ασφαλισμένους να ξαναρχίσουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους, αλλά και να επανενταχθούν οι διαγραφέντες οφειλέτες το οποίο είναι και πάγιο αίτημα όλων των ασφαλισμένων».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο ΟΑΕΕ ασφαλίζει 732.000 επαγγελματίες και από αυτούς σχεδόν οι μισοί χρωστάνε στο ταμείο και η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών χρωστάει μικρά και μεσαία ποσά, αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτοί οι άνθρωποι ενώ θέλουν να είναι ταμειακά ενήμεροι δεν δύνανται λόγω των οικονομικών συνθηκών.


Οι Βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν ρύθμιση για τους οφειλέτες από το 2009 και μετά, που να περιλαμβάνει την δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών σε πολλές, μικρές δόσεις, την δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση χρεών όλων των ασφαλισμένων ( ακόμα και αυτών που έχουν διαγραφεί ), τη γενναία μείωση των επιτοκίων που αφορά την καθυστέρηση στη πληρωμή των εισφορών, κάτι που θα ελαττώσει κατά πολύ τις προσαυξήσεις καθώς και να δίνεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να μπορεί να επιλέξει χαμηλότερα κλιμάκια ασφάλισης, όπου και θα υπολογιστεί το τελικό ποσό της σύνταξης. Τέλος, πρέπει επιτέλους να υπάρξει επιβράβευση - bonus και για τους συνεπείς ασφαλισμένους, που δεν έχουν οφειλές προς το ταμείο και συνεχίζουν παρόλες τις δυσκολίες να είναι ταμειακά ενήμεροι, καθώς να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης – τραπεζών, για να δίνονται ευκολότερα δάνεια που αφορούν κεφάλαια κίνησης και με χαμηλά επιτόκια όπως και να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει και μπορεί, να πληρώνει σε μια δόση το σύνολο της ετήσιας εισφοράς με έκπτωση 15%.»

Την εν λόγω παρέμβαση υπογράφουν οι κ.κ. Αυγενάκης Λευτέρης, Χρήστος Κέλλας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Κόνσολας Μάνος, Άννα Ασημακοπούλου, Καράμπελας Γιάννης, Κόλλιας Κων/νος, Μαρκόπουλος Κων/νος, Κατσαφάδος Κων/νος, Σκρέκας Κων/νος, Σταμενίτης Διονύσης, Αντωνίου Μαρία, και Σιούφας Παύλος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ