2013-09-03 14:28:51
Φωτογραφία για Ουρανοξύστες «έλιωσαν» το αυτοκίνητό του Λόγω της υπερβολικής ηλιακής ακτινοβολίας
Το σύμπλεγμα ουρανοξυστών «Walkie Talkie»

Ένα σύμπλεγμα από νεόδμητους ουρανοξύστες στο Λονδίνο μπορεί να περιορίζει τον ορίζοντα των πολιτών, όμως είναι η πρώτη φορά που κτίρια κατηγορούνται ότι «έλιωσαν» τα εξαρτήματα ενός αυτοκινήτου.

Αυτό ισχυρίζεται ένας οδηγός ο οποίος κατήγγειλε ότι η υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία που αντανακλάται από το σύμπλεγμα από ουρανοξύστες, οι αποκαλούμενοι «Walkie Talkie», που κατασκευάζονται στο Σίτι του Λονδίνου, «έλιωσαν» την Jaguar κατοχής του που βρισκόταν σταθμευμένη εκεί κοντά.

Οι κατασκευαστές των κτιρίων απάντησαν ότι προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, το οποίο απέδωσαν στην θέση του ήλιου συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

«Το φαινόμενο προκαλείται από την άνοδο του ήλιου σε συγκεκριμένη θέση στον ουρανό αυτή την εποχή. Τώρα διαρκεί περίπου δύο ώρες την ημέρα και θεωρείται ότι θα συνεχίσει να συμβαίνει για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Land Securities and Canary Wharf. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι μέχρι να βρεθεί λύση, τρεις υπαίθριοι χώροι στάθμευσης διέκοψαν προσωρινά την λειτουργία τους.

Ο οδηγός Μάρτιν Λίντσεϊ δήλωσε στο BBC ότι είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για μία ώρα απέναντι από τα κτίρια κι όταν πήγε να το πάρει διαπίστωσε ότι ο καθρέφτης του οδηγού, το σήμα της Τζάγκουαρ και άλλα εξαρτήματα του οχήματος είχαν ...λιώσει.

Πηγή: ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ