2013-09-03 11:24:04
Φωτογραφία για Τί μου έκανε εντύπωση εχθές...
Εχθές είδα στην “πρώτη γραμμή” την πρωινή εκπομπή του σκάι , ο ένας παρουσιαστής να λέει στην μετεωρολόγο του σταθμού ότι παρόλο που έλεγε ότι θα βρέξει σε μια περιοχή δεν έριξε ούτε σταγόνα.

Αυτό δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση καθώς τα μετεωρολογικά δελτία έχουν καταντήσει να είναι πιο αναξιόπιστα ακόμη και από τα λόγια πολιτικού σε περίοδο εκλογών.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι αυτό που του είπε ο συμπαρουσιαστής του , κουβέντα που πιστεύω ότι δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Του είπε (περίπου , δεν θυμάμαι ακριβώς τις λέξεις αλλά αυτό είναι το νόημα) ότι όποιος κοιτάει το παρελθόν δεν βλέπει το μέλλον ή κάτι σχετικό.

Και μου έφερε στο μυαλό κάτι παλιές και απαρχαιωμένες εκφράσεις από ότι φαίνεται ότι : '' λαός δίχως μνήμη , είναι λαός δίχως μέλλον'' , και '' όποιος δεν ξέρει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη'' κ.λ.π
. Το θέμα φυσικά δεν είναι ότι θα έπρεπε να θυμόμαστε τα δελτία καιρού . Το πρόβλημα είναι στην επιβολή μιας νέας φιλοσοφίας που έχει εξαπλωθεί σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Η φιλοσοφία αυτή πολύ απλοϊκά θέλει τον νεοέλληνα να έχει μνήμη τόση όση του λέει η τηλεόραση. Αν δεν το δει εκεί να μην το θυμάται . Αυτό θυμίζει κατά πολύ το ''1984'' όπου διαμόρφωναν συνεχώς την ιστορία και κανείς δεν θυμόταν την αλήθεια των γεγονότων.

Υπάρχει αλήθεια κανείς που να πιστεύει ότι αν μας αρχίσει η τηλεόραση στον βομβαρδισμό ειδήσεων ότι για παράδειγμα : όταν έγινε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, η τότε κυβέρνηση Σημίτη προσπαθούσε να μας αποτρέψει και να μας προστατέψει ώστε να μην γίνει όλη αυτή η ανακατανομή πλούτου στα χέρια λίγων που τα στείλανε έξω. Πιστεύει κανείς ότι δεν θα πιστέψουν όλοι ότι έτσι ήταν τα γεγονότα ; Η μόνη διαφορά με την σκοτεινή εποχή που περιγράφει ο Όργουελ είναι ότι εκεί υπάρχει μία κυβέρνηση οπότε δεν ακούγεται καμιά άλλη διαφορετική εκδοχή.

Η εποχή μας θέλει λοβοτομημένους πολίτες χωρίς άποψη , κρίση και με κατευθυνόμενη μνήμη και σκέψη.

Δεν είναι τυχαίο ότι πάμε σε εκλογές και οι σωτήρες μας είναι αυτοί που μας κατέστρεψαν με κυρίαρχο σύνθημα : κάναμε τα 3/4 του δρόμου και άλλες τέτοιες βλακείες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι άλλοι σωτήρες μας περιμένουν το μήλο να πέσει αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν θα είναι η εξουσία που θα πέσει αλλά ο ελληνικός λαός.

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι “έξω από το κοινοβουλευτικό τόξο” ( η πιο αστεία και αναληθής λέξη της εποχής μας) εμφανίστηκαν και γαβγίζουν όταν χρειάζεται σαν τα τσομπανόσκυλα ώστε να μην φύγει κανένα πρόβατο έξω από το κοινοβουλευτικό μαντρί.

Αν υπάρχει μία ελπίδα για αυτόν τον λαό είναι ίσως η βαθιά και αναλυτική μελέτη της ιστορίας του . Και εννοώ την πρόσφατη και όχι πάλι να απευθυνθούμε στην αρχαία και να χαθούμε πάλι σε γραφικότητες . Εννοώ να γίνουν για παράδειγμα εκπομπές για το PSI , και να μας δείξουν τί λέγαν τότε άνθρωποι που ήταν σε οργανισμούς σαν το ΙΚΑ , υπουργοί , βουλευτές. Να πάρουν τα πρόσφατα γεγονότα που έχουμε τα αποτελέσματα τους μπροστά μας και να τα αναλύσουμε.

Ουτοπικό είναι βέβαια αυτό που λέω καθώς οι ίδιοι που μας λέγαν αυτά είναι ακόμη σε θέσεις εξουσίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρίζει τα δόντια του το βράδυ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρίζει τα δόντια του το βράδυ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ