2013-09-03 09:11:13
Φωτογραφία για 8 υγιεινά φαγητά που μπορεί να σε παχύνουν!
Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζουν υγιεινά, αλλά δεν είναι και τόσο αθώα. Μάθε ποια φαγητά σαμποτάρουν την καλή σχέση με τη ζυγαριά σου!

Sushi Rolls

Τα λαχανικά και το φύκι είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πολλές φορές τα rolls περιέχουν παχυντικά υλικά, όπως μαγιονέζα και κρέμες, ενώ η γαρίδα μπορεί να είναι τηγανιτή. Χάρη σε αυτά τα υλικά, τα rolls μπορεί να φτάσουν τις 500 με 600 θερμίδες. Επίσης, η σος σόγιας είναι φορτωμένη με αλάτι. Δεν θα πάρεις κιλά, αλλά θα κάνεις κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να νιώθεις το τζιν σου λίγο πιο … σφιχτό!

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πέντε έως οκτώ φορές περισσότερες θερμίδες από ό, τι τα φρέσκα, επειδή έχουν αφυδατωθεί και είναι πολύ πιο πυκνά. Για παράδειγμα, τα φρέσκα σταφύλια έχουν 60 θερμίδες ανά φλιτζάνι, ενώ οι σταφίδες 460. Πολλές εταιρίες μάλιστα προσθέτουν και ζάχαρη, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις θερμίδες.


Wraps

Δεν έχει σημασία τι θα βάλεις μέσα, αφού ακόμα κι ένα μέτριο wrap είναι ένοχο. Θα σου δώσει τουλάχιστον 300 θερμίδες, αφού η επιφάνειά του είναι πολύ μεγαλύτερη από μία κοινή φέτα ψωμιού, με αποτέλεσμα να απλώνεις ακόμα περισσότερη μαγιονέζα και βούτυρο.

Τσάι σε μπουκάλι

Τα περισσότερα μπουκάλια με τσάι, είναι γεμάτα με γλυκαντικές ουσίες, με αποτέλεσμα να σε γεμίζουν θερμίδες. Κι επειδή ένα μπουκάλι συνήθως περιέχει δύο μερίδες, η ζάχαρη διπλασιάζεται.

Ρυζογκοφρέτες

Αυτό το ελαφρύ σνακ δεν έχει λιπαρά κι είναι χαμηλό σε θερμίδες. Επειδή όμως δεν περιέχει φυτικές ίνες ή πρωτεΐνες, δεν είναι αρκετο για να κορέσει την πείνα σου, με αποτέλεσμα να αναζητάς κάτι άλλο, ακόμα κι αν έχεις φάει ρυζογκοφρέτες. Περιόρισε επίσης την κατανάλωση όσων περιέχουν γευστικές προσθήκες, αφού το μόνο που παίρνεις είναι θερμίδες.

Χυμοί

Αν προτιμάς να καταναλώνεις χυμούς αντί για φρούτα, μάθε ότι ένας συσκευασμένος χυμός πορτοκάλι ή μήλο, μπορεί να περιέχει 55 γραμμάρια υδατανθράκων και φυσικά ζάχαρη.

Σαλάτες

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη γραμμή σου από τα φρέσκα λαχανικά. Όταν όμως οι σαλάτες φορτώνονται με παχυντικά τυριά, ξηρούς καρπούς, μαγιονέζες και κρουτόν, τότε πιθανότατα έχουν τις ίδιες θερμίδες με ένα πιάτο γεμάτο μακαρόνια. Επίσης, οι διατροφολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τα συσκευασμένα dressing, τα οποία προσθέτουν ακόμη περισσότερες θερμίδες.

Τόφου

Το τόφου από μόνο του δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά επειδή έχει ήπια γεύση, συνήθως σερβίρεται λουσμένο σε σάλτσες και τηγανιτό για να έξτρα υφή και γεύση. Με λίγα λόγια, απλά καταστροφικό!

Πηγή: joytv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ