2013-09-02 16:05:05
Φωτογραφία για Πύργος: Ένα απορριμματοφόρο για την πόλη και 22 χωριά!
Χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων που θα μπορέσει να καλύψει επαρκώς τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο δήμος του Πύργου στον τομέα της καθαριότητας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής λειτουργεί το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές τoυ patrisnews.com, η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Πύργου.

Και ενώ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το πρόγραμμα ανακύκλωσης έχει σταματήσει προσωρινά για τον δήμο εδώ και αρκετό καιρό, η υπηρεσία καθαριότητας σήμερα λειτουργεί με μεγάλη δυσκολία και με λιγοστούς υπαλλήλους, oι οποίοι είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν τεράστια μέτρα αποστάσεων προκειμένου να διατηρούν καθαρή την πόλη και τα χωριά του δήμου.

Tο μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται περισσότερο στην έλλειψη οδηγών απορριμματοφόρων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας να «νοσεί», αφού για να καλυφθεί ολόκληρη η περιοχή του δήμου Πύργου, στη διάθεση του τμήματος βρίσκεται μόλις ένα απορριμματοφόρο από τα οκτώ συνολικά που διαθέτει ο δήμος του Πύργου.


Ειδικότερα, στην πόλη του Πύργου καθώς και σε ακόμα είκοσι δύο χωριά του δήμου, μόλις ένα απορριμματοφόρο της υπηρεσίας ανακύκλωσης κάνει καθημερινά δρομολόγια, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες καθαριότητας, ενώ τρία από τα οκτώ απορριμματοφόρα καλύπτουν τις ανάγκες των πρώην δήμων Ιάρδανου, Βώλακα και Ωλένης (ένα για κάθε περιοχή αντίστοιχα).

Με δεδομένη την έλλειψη ατόμων, ωστόσο, τα απορριμματοφόρα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος του Πύργου, δεν μπορούν να λειτουργήσουν και κατ’ επέκταση να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι να αναγκάζονται να εργάζονται διπλές βάρδιες ώστε να καλύψουν όλες τις περιοχές.

Ξεκινά και πάλι η ανακύκλωση

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι κανονικά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στο δήμο του Πύργου, το οποίο είχε διακοπεί από τη δημοτική αρχή, κυρίως λόγω του υψηλού του κόστους.

Τα απορρίμματα, όπως επεσήμαναν πηγές, θα στέλνονται και πάλι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πάτρα, ενώ μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η δημοτική αρχή Πύργου προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες για την ανακύκλωση, με αποτέλεσμα ο δήμος του Πύργου να καταφέρει και πάλι να μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

Πηγή Γιακουμέλου
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κράχτες πολέμου στη Συρία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κράχτες πολέμου στη Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ