2013-09-02 12:11:03
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας: 516 παιδιά προσχολικής αγωγής δεν έγιναν δεκτά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς- και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο
Από τις 1360 αιτήσεις στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ικανοποιήθηκαν οι 965.

Από τις 150 αιτήσεις στο Δημοτικό βρεφοκομείο ικανοποιήθηκαν οι 29.

Οι προϋποθέσεις υποβολής των αιτήσεων όπως η μείωση του ανώτερου οικογενειακού εισοδήματος, η μη ύπαρξη δελτίου ανεργίας, η μη λήψη επιδόματος ανεργίας, η μη ασφάλιση της μητέρας, η ανεργία αποκλείουν τη δυνατότητα της αίτησης.

Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν όχι με βάση τις ανάγκες του παιδιού για την κοινωνική ψυχοκοινωνική ανάπτυξή του αλλά με βάση όρους και προϋποθέσεις όπως βεβαίωση εργασίας και ένσημο σε εποχές τεράστιας ανεργίας.

Η οικογένεια του μικροέμπορου, του βιοτέχνη, του επαγγελματία αποκλείεται γιατί η μητέρα αδυνατεί να αποδείξει ότι βοηθά να κρατηθεί η επαγγελματική δραστηριότητα που τσακίζεται από την καπιταλιστική κρίση.

Η χρηματοδότηση στερεύει διαρκώς και συναντιέται με την χρόνια ανυπαρξία κτιριακών υποδομών και υποστελέχωση του προσωπικού.


Επικυρώνεται έτσι η στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου που θεωρεί τα παιδιά μας κόστος.

Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει πιστά τις κυβερνητικές πολιτικές που τσακίζουν το λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη λαϊκή οικογένεια, το οργανωμένο κίνημα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές να παλέψει και να αποτρέψει τις πολιτικές που στρέφονται ενάντια στα παιδιά μας.

Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στο βρεφοκομείο.

Να γίνει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για άμεση λειτουργία παιδικών σταθμών π.χ Αρσάκειο με πρόσληψη απαιτούμενου προσωπικού.

Να καταργηθούν τα τροφεία τώρα.

Να γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Να δημιουργηθούν νέοι σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ