2013-09-01 22:27:13
Φωτογραφία για Νίκησε τον Παναιτωλικό ο Πανθρακικός
Με τον Χρήστο Τζάνη σε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή, ο Πανθρακικός επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στην Κομοτηνή και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League.

Στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα (μετά τον απολογισμό του ενός βαθμού στα εκτός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και Skoda Ξάνθη), ο Πανθρακικός επικράτησε δίκαια με 2-1 του Παναιτωλικού, παίρνοντας έτσι το πρώτο του "τρίποντο" στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Θράκης, η οποία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, προηγήθηκε με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή του Τζάνη (13'), όμως λίγο μετά το ημίωρο δέχτηκε την ισοφάριση, με σκόρερ για τον Παναιτωλικό τον Θεοδωρίδη (32').

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν όμως πει την τελευταία τους κουβέντα και στο φινάλε των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσαν το τελικό 2-1, με κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού Μίκουλιτς.


Σημειώνεται πως αυτό ήταν το πρώτο ματς των δύο ομάδων σε επίπεδο Super League καθώς πριν λίγα χρόνια είχαν αναμετρηθεί δύο φορές στη Β' Εθνική.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής / Βοηθοί: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) / Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)

Πανθρακικός (Μάντζιος): Κουτσόπουλος (45' Σέρεμετ), Μπαϊκαρά, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ρομέου, Λαδάκης, Τζάνης (66' Χρήστου), Μαξίμ, Κάσες (84' Ζεκίνια), Ιγκόρ

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης, Κούσας, Μελισσάς, Γκάλο, Μπελόν (77' Μύγας), Ζούνιορ (67' Καλογέρης), Ιωάννου (57' Σφακιανάκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς

Γκολ: Τζάνης (13'), Ιγκόρ (45+3') /  Θεοδωρίδης (32')

Κίτρινες κάρτες: Τζάνης (45+4'), Ιγκόρ (83'), Κάσες (84') / Μπακάκης (26'), Καμαρά (39'), Ιωάννου (48'), Μελισσάς (82')

Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο να επιβάλλει το παιχνίδι της στα πρώτα λεπτά και στο 13ο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη οργανωμένη επιθετική της προσπάθεια.

Οι Παπαγεωργίου και Μπαϊκαρά συνδυάστηκαν πολύ καλά και γρήγορα στη δεξιά πλευρά και ο Τζάνης έγινε κάτοχός της εντός περιοχής, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα του Παναιτωλικού και να νικάει με σουτ τον Μπρακάλι (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους που συνέχισαν σε "υψηλές ταχύτητες", με τον Παναιτωλικο να ρίχνει πάντως την πρώτη... προειδοποιητική βολή στο 25', όταν το σουτ του Μπόγιοβιτς έφυγε άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε και η ισοφάριση για την ομάδα του Αγρινίου μέσα από όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Ο Μπακάκης απέφυγε με έξοχη ντρίμπλα τον προσωπικό του αντίπαλο και έστρωσε στον Θεοδωρίδη μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με αριστερό ευθύβολο σουτ (1-1).

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου αλλά το σουτ του Γκάλο κατέληξε στην αγκαλιά του Κουτσόπουλου (αμέσως μετά τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή από τον Σέρεμετ), με τον Πανθρακικό όμως να "χτυπάει" στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και να ξαναπαίρνει το προβάδισμα.

Ο Τζάνης κινήθηκε ωραία από τα δεξιά και έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον Ίγκορ να πηδάει ψηλότερα από όλους και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να τη στέλνει στα δίχτυα του Ράφαελ (2-1).

Με "προίκα" το 2-1 και κυρίως το γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Πανθρακικός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος απέναντι σε έναν ελάχιστα επικίνδυνο Παναιτωλικό, με την πρώτη φάση άξια αναφοράς να έρχεται στο 66' όταν ο Μίκουλιτς είχε κεφαλιά άουτ.

Ο Θεοδωρίδης επιχείρησε στο 73' σουτ από πλάγια θέση χωρίς όμως να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται πάντως ανήμποροι από εκεί και πέρα να δημιουργήσουν κάτι θετικό στα αντίπαλα καρέ.

Έτσι, το φινάλε βρήκε την ομάδα του Άκη Μάντζιου να πανηγυρίζει σχετικά άνετα την παρθενική της νίκη στη φετινή Super League, στο πρώτο της εντός έδρας ματς στην κατηγορία.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Χρήστος Τζάνης τα έκανε... όλα για τον Πανθρακικό, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρώτη της νίκη στην κατηγορία. Στο 13' έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους με ωραίο σουτ εντός περιοχής ενώ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έβγαλε σέντρα-λουκούμι για τον Μίκουλιτς, ο οποίος έκανε το 2-1 με κεφαλιά. Στο 66' αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Χρήστου, με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου να αποτελεί πάντως την καλύτερη επιβράβευση για την θετικότατη αγωνιστική του παρουσία.

Η απογοήτευση

Ο Παναιτωλικός παρατάχτηκε στην Κομοτηνή προερχόμενος από το εντυπωσιακό 2-0 επί του ΠΑΟΚ (πρώτη νίκη στην ιστορία του επί του "Δικεφάλου") όμως προβλημάτισε με την παρουσία του. Στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ακίνδυνος επιθετικά και μετά το 2-1 ελάχιστα κατάφερε να απειλήσει και να "πείσει" πως δικαιούταν κάτι παραπάνω στο ματς.

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 1

2 Ασίστ 1

9 Τελικές Προσπάθειες 9

3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4

3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4

3 Κεφαλιές 1

1 Αποκρούσεις 2

18 Επεμβάσεις 16

27 Κλεψίματα 25

6 Φάουλ 23

3 Οφσάιντ 2

3 Κόρνερ 3

38 Λάθη 50

5/24 Γεμίσματα 8/27

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ