2013-09-01 19:25:38
Φωτογραφία για Απροειδοποίητα η Εφορία θα βάζει χέρι στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη - Θα παίρνουν ακόμη και μισθούς και συντάξεις
Σε δραστικές "λύσεις" προχωράει το υπουργείο Οικονομικών αφού όπως φαίνεται τα έσοδα για το 2013 θα παρουσιάσουν υστέρηση περίπου 1,5 δισ. ευρώ μιας και οι φορολογούμενοι έχουν λυγίσει από τους φόρους.

Απροειδοποίητα η Εφορία θα "βάζει χέρι" στις καταθέσεις όσων χρωστούν

Έτσι, μπροστά σε αυτήν την αρνητική προοπτική, το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει δράση και προχωράει σε κατασχέσεις καταθέσεων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμίσει και παράλληλα έχουν καταθέσεις άνω των 1.000 ευρώ, τότε θα κατάσχεται ένα μέρος τους ή ολόκληρο το ποσό αν πρόκειται για μεγάλη οφειλή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη! 

"Η ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη"

Για παράδειγμα, εαν κάποιος δεν έχει λογαριασμό μισθοδοσίας και λαμβάνει το μισθό του σε απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου, τότε αν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές η Εφορία μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση αφού όπως λένε έφοροι, η ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη! Μάλιστα, η εφορία θα "εξαφανίζει" τις καταθέσεις χωρίς καμία σχετική προειδοποίηση! 
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ