2013-09-01 10:28:08
Φωτογραφία για Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ... ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ!
Το όνομα του Αντρέα Χριστοδούλου «έπεσε» από το… πουθενά στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό! Για τους έτερους μικρούς που αποκτήθηκαν, η επικαιρότητα των πρωταθλητών Ευρώπης και το καθημερινό ρεπορτάζ τους περιέκλειαν, τον Χριστοδούλου όμως όχι. Δοκιμάστηκε στις προπονήσεις από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας ο Κύπριος γκαρντ.

Για την ώρα τον… γνωρίζουμε από τις συστάσεις των ανθρώπων του Μαντουλίδη, όπως του τεχνικού διευθυντή των εκπαιδευτηρίων, του Νίκου Κεραμέα (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ), ενώ παρέθεσε στον "Γαύρο" τη γνώμη του και ο προπονητής του στον Μαντουλίδη, Νίκος Δημητρίου.

«Ο Αντρέας ήρθε πριν από τρία χρόνια στον Μαντουλίδη από την Κύπρο, κάτι που συνηθίζαμε να πράττουμε αρκετά, αλλά τώρα υπάρχουν και οι οικονομικές συγκυρίες. Επαιξε στο παιδικό αρχικά και φέτος έκανε τη διαφορά», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικός του Μαντουλίδη, για να συμπληρώσει:


«Είναι ένα εξαιρετικό παιδί με χαρακτήρα και με αρχές, από πολύ καλή οικογένεια, με εκτίμηση και στη δουλειά του, στους συμπαίκτες του και στους προπονητές του».

   

«ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΤΑΛΕΝΤΟ»

Σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης του αγωνιστικού του προφίλ, ο Νίκος Δημητρίου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι εξαιρετικά ταλαντούχος στο επιθετικό κομμάτι, με διάθεση και ενεργητικότητα, ενώ στην άμυνα κινείται σε όλο το παρκέ, όχι μόνο πάνω στον παίκτη με την μπάλα. Απλά πιστεύω ότι χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα γι’ αυτόν».

Ο Ελληνας κόουτς, αφού υπενθύμισε κι αυτός ότι «ο Χριστοδούλου είναι ο 4ος παίκτης που από τον Μαντουλίδη πηγαίνει στον Ολυμπιακό και αυτό μας γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση, υπερηφάνεια για την επιτυχία των παιδιών», στη συνέχεια ανέφερε ότι

«ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει πρόγραμμα, που δίνει ευκαιρίες στους νέους παίκτες με τον δικό του τρόπο -είτε να τον κρατήσει στο ρόστερ είτε να τον δώσει δανεικό- που δείχνει ότι μπορούν να εξελιχθούν. Από πλευράς ταλέντου θα σας πως ότι όχι μόνο δεν υστερεί, αλλά υπερτερεί και αν είναι γερός και του δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, θα προσφέρει και στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα».

«ΕΦΕΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡ»

Οι επιθετικές αρετές του Αντρέα Χριστοδούλου θυμίζουν κάτι σε… Σλούκα, ωστόσο δεν προσφέρει μόνο στο μπροστά μισό του παρκέ: «Εχει μεγάλη έφεση στο σκορ γι’ αυτό και πιστεύω ότι κανείς δεν θα τον… σπαταλήσει στον “άσο”, αλλά θα τον αφήσει στο “δύο”. Ας μην ξεχνάτε ότι και ο Σλούκας έτσι ξεκίνησε και έφτασε να είναι βασικό γκαρντ στην εθνική ομάδα παίζοντας καλή άμυνα πλέον.

Ο Χριστοδούλου αμυντικά πιέζει σε όλο το γήπεδο, στη σωματική επαφή υστερεί κάπως, καθώς θέλει να δυναμώσει και στα εύκολα φάουλ που κάνει από την προσπάθειά του στην άμυνα. Σιγά-σιγά πιστεύω θα προσαρμοστεί και αν πάρει τις ευκαιρίες που αξίζει θα τις αρπάξει σίγουρα».

«ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Όσο για το… πνευματικό κομμάτι και την αντίληψη ότι τώρα ξεκινάει η δουλειά γι’ αυτόν, καθώς δεν δύναται να μπει στα… βαθιά του Ολυμπιακού, ο Νίκος Δημητρίου ανέφερε ότι «προέρχεται από μία μπασκετική οικογένεια, ο πατέρας του έπαιζε μπάσκετ και γνωρίζει τις διαδικασίες της μετεξέλιξης. Φέτος και σε μας δεν ήταν από την αρχή στην αρχική πεντάδα. Επειδή ήταν και μικρότερος ηλικιακά. Κέρδισε τη θέση του από τα Χριστούγεννα και μετά, γιατί έδειξε μεγάλη διάθεση για δουλειά, έχει αυταπάρνηση και προσπαθεί συνέχεια, ενώ έχει και τα ψυχικά χαρίσματα που απαιτούνται».

«ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ… ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ»

Ερωτηθείς σχετικά για τις συμβουλές που έδωσε ο ίδιος στον μικρό, με την επισημοποίησή του από τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Δημητρίου υποστήριξε: «Του είπα, σε πιστεύω, μπαίνεις σε βαθιά νερά και θα είσαι αβοήθητος. Να κάνεις υπομονή και να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν, αγωνιστικές, ψυχολογικές, όλα… Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ταλέντο. Εγώ προσωπικά πιστεύω στο παιδί και αργά ή γρήγορα θα παίξει στον Ολυμπιακό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ