2013-09-01 09:49:03
Φωτογραφία για Το Κόσοβο ζητά άμεση στρατιωτική επέμβαση στην Συρία
Υπέρ μιας άμεσης και αποτελεσματικής στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία τάσσεται η Πρόεδρος του Κοσόβου, Atifete Jahjaga καταδικάζοντας ταυτόχρονα την επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού.

«Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου καλεί τη διεθνή κοινότητα και υποστηρίζει την πρωτοβουλία των δημοκρατικών χώρων με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες για άμεση και αποτελεσματική επέμβαση για να σταματήσει η βία που οι δυνάμεις του καθεστώτος ασκούν κατά του λαού της Συρίας», αναφέρει η δήλωση της Προεδρίας του Κοσόβου.

Η κα Jahjaga δήλωσε επίσης ότι η εμπειρία από την επέμβαση στο Κόσοβο μπορεί να εξυπηρετήσει τη διεθνή κοινότητα.

"Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της ανθρωπιστικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, η Πρόεδρος Jahjaga θεωρεί ότι μόνο μια διεθνής επέμβαση στη Συρία μπορεί να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να σώσει τις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις στον λαό της Συρίας να επιλέξει του κυβερνώντες της χώρας μέσω ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών. Αποτελεί βασική αρχή η προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών από τη στρατιωτική βία των δικτατορικών συστημάτων" συνεχίζει η ανακοίνωση.


Η κα Jahjaga χαρακτήρισε «αδίστακτο» και «δικτατορικό» το σύστημα διακυβέρνησης του Ασάντ, ενώ καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις όπου έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων κατά του άμαχου πληθυσμού.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Atifete Jahjaga καταδικάζει την βομβιστική επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού στην περιοχή του Χαλεπίου στη Συρία, καθώς και [τις επιθέσεις] των προηγούμενων ημερών, όπου χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα που πήραν τις ζωές αθώων πολιτών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, πράγμα το οποίο δείχνει τη σοβαρότητα της σύγκρουσης στη Συρία και το άκαρδο πρόσωπο του συστήματος διακυβέρνησης του δικτάτορα al-Assad» καταλήγει η ανακοίνωση.
aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ