2013-08-31 18:58:15
Φωτογραφία για Συστράτευση κατά του… Μαύρου Σεπτέμβρη
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

                                

Κατά λεκτική-λογοτεχνική μεταφορά, όντως ολίγον τι υπερβολική, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι παρομοιάζουν το σχέδιο της Φθινοπωρινής επίσκεψής της τρόικας στην χώρα μας, κατά μήνα Σεπτέμβρη, με την παλαιά παλαιστινιακή οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης»,  

καθώς οι στόχοι της είναι καθαρά εξολοθρευτικοί για την ελληνική κοινωνία.   

        

Ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας που αύριο ανατέλλει, θα είναι ένας μαύρος Σεπτέμβρης και αναμφίβολα στο πέρασμά του θα κριθούν πολλά. Μέσα στον μήνα η τρόικα θα κάνει την πιο κρίσιμη αξιολόγηση της εθνικής μας οικονομίας…, θα μετρηθεί με επίσημα στοιχεία πλέον το περιβόητο χρηματοδοτικό κενό του 2014…, απ αυτό θα εξαρτηθεί και το όποιο κενό για τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2020 άρα και τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν καθώς κι η συνεπαγόμενη πολιτική…, ενώ αναπόφευκτα θα ξεσπάσει και η νέα κόντρα ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, - ή κατ άλλους η διχογνωμία μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου - , για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την πολιτική διαδικασία διευθέτησης  του…!!!  


       

 Μέχρι τούδε, απ όλες τις πλευρές έχουν γίνει φιλότιμες κι αξιοζήλευτες προσπάθειες για να παρουσιαστεί το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ως…, success story, σεβόμενοι τις προεκλογικές ανάγκες της Άγκελας Μέρκελ. Παραφωνία, στην πολιτική ομερτά, παρουσίασαν τα μέσα κι έντυπα της γερμανικής αντιπολίτευσης. Όταν όμως η τρόικα τελειώσει τον έλεγχο κι ανακοινώσει τα αποτελέσματά του, οι γερμανικές εκλογές θα έχουν πλέον τελειώσει και μαζί τους θα κλείσουν κι οι όποιοι προεκλογικοί πολιτικοί στόχοι εξυπηρετούνται από την έντεχνα κατασκευασμένη κι έξυπνα σερβιρισμένη εικονική πραγματικότητα. Η τρόικα θα είναι πλέον απελευθερωμένη από τις εκλογικές σκοπιμότητες του Βερολίνου και θα έλθει στην Αθήνα με πλήθος επώδυνων προτάσεων για νέα μέτρα…!!!

      

Πολλοί, δε, δεν αποκλείουν να ζητήσουν οι ίδιοι οι δανειστές εκλογικό ξεκαθάρισμα στην Ελλάδα, στοχεύοντας πάντα σε μια κυβέρνηση, όχι απλά μακράς πνοής και νωπής λαϊκής εντολής, αλλά και με ξεκάθαρο πρόγραμμα, είτε υπέρ της γνωστής πολιτικής, είτε αντιμνημονιακής.

      

Τούτων όλων δοθέντων, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση συντάσσουν κι αναδιοργανώνουν δυνάμεις, καταστρώνουν σχέδια και θέτουν στόχους…!!!

                       ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στο λαό

      Οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ήδη αποφασίσει να σταθούν δίπλα σε όλες τις κινητοποιήσεις-διεκδικήσεις όλων των κοινωνικών τάξεων. Κι όχι μόνον. Να εξηγήσουν κι εκλαϊκεύουν το πρόγραμμα της παράταξης. Στην εν λόγω πολιτική τακτική εντάσσεται κατά πολλούς κι η επίσημη δημοσιοποίηση της πασοκογενούς τάσης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Την περασμένη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχεία της Αθήνας, οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Τσουκαλάς, Αλέξης Μητρόπουλος και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, προχώρησαν επίσημα στη δημιουργία τάσης με «σοσιαλιστικό» και «πατριωτικό» πρόσημο, όπως εύστοχα τονίστηκε. Στην ομάδα ήταν παρόν κι έλαβε τον λόγο κι ο Αντώνης Κοτσακάς. Στην παρουσίαση της τάσης έγινε ευρύτατα λόγος για τον…, «πατριωτικό χαρακτήρα της αριστεράς » με ειδική έμφαση στο ΕΑΝ. Επίσης έκταση έλαβε κι αναφορά στην ορθοδοξία…, « η ορθοδοξία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού », ενώ δεν απουσίαζε κι η στόχευση στο μεταναστευτικό…, « Η ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της…»…!!!

       Μια απλή ανάγνωση όλων τούτων πείθει για την ανάγκη που ένοιωσαν οι επιτελείς της Κουμουνδούρου να καλύψουν επικοινωνιακά κενά στους εν λόγω ευαίσθητους τομείς για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Μ άλλα κι απλά λόγια, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατανοεί δισταγμούς συγκεκριμένης ομάδας ψηφοφόρων με πατριωτικά και ορθόδοξα αισθήματα και τείνει χέρι συστράτευσης μέσω της πασοκογενούς τάσης.  Ουδόλως, δε, μπορεί να περάσει απαρατήρητη κι η παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου στην εκδήλωση-παρουσίαση της τάσης. Ήταν παρόντες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκος Βούτσης κι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Φλαμπουριάρης.

                       ΔΕΘ – Εκλογές – Πλειοψηφικό Ρεύμα

        Στην εφετινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, οι ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνει απλά ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά, κυρίως, ως εν αναμονή κυβέρνηση. Είναι φυσικό λοιπόν η προετοιμασία της ΔΕΘ,  οι πολιτικές εξελίξεις και το κοινωνικό κλίμα, αλλά και οι εκλογές που έρχονται την επόμενη άνοιξη για την τοπική αυτοδιοίκηση απασχόλησαν την εξάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο.

        Είναι κοινή πεποίθηση όλης της ηγετικής ομάδας πως η παράταξη πρέπει να συμβάλλει με κάθε μέσο στη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος στην κοινωνία που θα καταστήσει όχι απλά τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αλλά θα καταστήσει και άνετη τη διακυβέρνηση από μια κυβέρνηση της αριστεράς σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

       Στη δημιουργία του πλειοψηφικού ρεύματος παίζουν όλες οι τάσεις συγκεκριμένους ρόλους. Παραπάνω αναφέρθηκαν οι προσπάθειες της πασοκογενούς τάσης. Σε ένα ανάλογο πνεύμα και κλίμα, η αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θέλει να συσφίξει τις σχέσεις με τον κόσμο της υπόλοιπης Αριστεράς, μέσω της οργάνωσης στις γειτονιές ή τους χώρους δουλειάς .

     Οι επιτελείς της παράταξης δεν αποκλείουν, αντίθετα προετοιμάζουν το έδαφος, για ενδεχόμενες συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου μς στελέχη της ΔΗΜΑΡ ή του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να είναι ψηφοδέλτια νίκης με νέους κι άφθαρτους ανθρώπου…!!!

       Στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το μεγάλο φθινοπωρινό παρών του. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα είναι θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Φιλοδοξία των οργανωτών είναι να δοθεί στην αντικυβερνητική συγκέντρωση  η μορφή καθολικής διαμαρτυρίας με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

      Στην πορεία που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλάει στις παραγωγικές τάξεις της συμπρωτεύουσας στην κεφαλή  της πορείας θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπραςπεριστοιχισμένος από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

       Στόχος του Προέδρου  ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταδείξει και εμπράκτως ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις εκλογές και επιθυμεί  την ανάληψη της εξουσίας παρά τα όσα σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην χώρα. Ιδιαίτερα δε το τελευταίο διάστημα και μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων περί τρίτου δανείου αντί  κουρέματος του χρέους. Οι δηλώσεις αυτές καθώς και οι συνέπειες ενός τρίτου πακέτου διάσωσης της χώρας έχουν προβληματίσει και ανησυχήσει τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφού οι  συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από την αριστερά.. 

      Προσπαθούν να δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση…, λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου  αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση όλων των πακέτων.  Εύλογα λοιπόν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν με αγωνία τις εκλογές στην Γερμανία αφού μετά από αυτό το γεγονός και πριν αποφασιστεί το νέο δάνειο ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα δώσει όλα... ζητώντας άδω και τώρα εκλογές…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ