2013-08-31 01:00:28
Φωτογραφία για Ομπάμα: Δεν έχω αποφασίσει για τη Συρία - Παγκόσμια απειλή τα χημικά όπλα...!!!
«Πρόκληση για τον πλανήτη» και «παγκόσμια απειλή» χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ,

 σε δηλώσεις του σε κλειστή σύσκεψη με τους επιτελείς του στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει. «Το καθεστώς Άσαντ έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα χημικών όπλων στη Μέση Ανατολή» ανεφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζoν Κέρι, σε επίσημο ανακοινωθέν του, επαναλαμβάνοντας ότι η Δαμασκός χρησιμοποίησε χημικά στην επίθεση της 21ης Αυγούστου.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, επισημαίνοντας ότι είναι σε επικοινωνία με το Κογκρέσο, ενώ μίλησε και για «περιορισμένη δράση».

Ο Ομπάμα πρόσθεσε επίσης ότι θα προτιμούσε να υπάρξει μια αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα και εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε μια απόφαση παρά τη σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων από την πλευρά της Δαμασκού.


Υποστήριξε επίσης ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα και τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για την κατάσταση στη Συρία αλλά «κανείς δεν θέλει να το κάνει».

Κέρι: Έχουμε πειστικά και καθαρά στοιχεία για χρήση χημικών Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν «καθαρά» και «πειστικά» στοιχεία ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα. «Τρεις μέρες πριν από την επίθεση με τα χημικά όπλα, τα μέλη του συριακού καθεστώτος ετοιμάζονταν για τη χρήση των όπλων. Η επιλογή μας σήμερα έχει σημαντικές συνέπειες» σημείωσε.

Ο κ. Κέρι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, τουλάχιστον 1.429 σύροι πολίτες, μεταξύ των οποίων 426 παιδιά, σκοτώθηκαν στην επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πύραυλοι με τα χημικά που έπληξαν τις περιοχές αυτές προέρχονταν μόνο από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος. Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πολλές φορές φέτος, ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη πως οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες στην απάντηση που πρέπει να δοθεί στην επίθεση της συριακής κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ο κ. Κέρι τόνισε ότι «είναι σημαντικό να απευθύνουμε σκληρά ερωτήματα και να λάβουμε σκληρές απαντήσεις πριν αναλάβουμε δράση», ενώ χαρακτήρισε «εγκληματία και δολοφόνο» τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το θέμα είναι δεν είναι πια τι ξέρουμε, αλλά τι πρέπει να κάνουμε. Ο ΟΗΕ δεν θα μας πει κάτι παραπανω από αυτά που ξέρουμε» τόνισε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από πού προήλθαν τα χημικά αλλά μόνο για το εάν επρόκειτο για τέτοιες ουσίες.

«Οι Αμερικανοί κουράστηκαν από τους πολέμους, αλλά η κούραση δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη μας» είπε. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ επισήμανε ότι «η ιστορία θα κρίνει σκληρά εάν οι ΗΠΑ κάνουν "τα στραβά μάτια" στη χρήση χημικών όλων από τον Άσαντ» είπε, προϊδεάζοντας για ενδεχόμενη επέμβαση.

«Το τι θα κάνουμε ή όχι συνδέεται ευθέως με την ασφάλειά μας» είπε χαρακτηριστικά. 

«Οι ΗΠΑ δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ότι έπραξαν στο Ιράκ και ο,τιδήποτε κάνουν στη χώρα αυτή δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις επεμβάσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη» συμπλήρωσε. Κάθε δράση που θα λάβει η κυβέρνηση Ομπάμα θα είναι περιορισμένη και προσεκτική, δεν θα περιλαμβάνει χερσαία επέμβαση» τόνισε.

Ο αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα θα τοποθετηθεί εκτενώς για το ζήτημα, στο πλαίσιο της συνάντησής του με ηγέτες των χωρών της Βαλτικής.

Στη δημοσιότητα η έκθεση των μυστικων υπηρεσιών Παράλληλα με τη δήλωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματιας, στη δημοσιότητα έδωσαν οι μυστικές υπηρεσίες την έκθεση (σχετική φωτό) για τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη 21 Αυγούστου στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με την έκθεση οι ΗΠΑ εκφράζουν «με μεγάλη βεβαιότητα» ότι η συριακή κυβέρνηση προχώρησε σε χρήση χημικών στα προάστια της Δαμασκού. Εκτιμάται παράλληλα ότι χρησιμοποιήθηκε νευροπαραλυτικό αέριο. 

Αυτές οι αξιολογήσεις που βασίζονται σε πηγές στη Συρία, υποκλοπές σημάτων, δόθηκαν στους γερουσιαστές κατά την ενημέρωση του Κονγκρέσου.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/268065/ompama-den-exw-apofasisei-gia-th-syria-pagkosmia-apeilh-ta-xhmika-opla#ixzz2dUZq0joD
communenews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στη Μίλαν ο Μάτρι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στη Μίλαν ο Μάτρι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ