2013-08-30 14:57:44
Φωτογραφία για ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ Η ΣΥΡΙΑ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ...!!!
Γιάννης Κοκκινίδης

Άρχισαν να παίρνουν θέσεις μάχης οι δυνάμεις του Άσαντ και απλώνουν τις συστοιχίες πυραύλων Scud με στόχο να προκαλέσουν χτυπήματα τα οποία θα είναι απάντηση σε ενδεχόμενη επίθεση με Τόμαχοκ 

 που ενδέχεται να εκτοξευτούν από τα αμερικανικά καταδρομικά που βρίσκονται ανοιχτά της Συρίας. 

Στο μεταξύ αποδεκατίζεται και ο Στρατός του Άσαντ καθώς χιλιάδες στρατιώτες του πετούν τη στολή, φορούν πολιτικά και προσπαθούν να διαφύγουν σε γειτονικά κράτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Χάλεντ Σάλεχ .

Απειλή οι Scud;  Οι πύραυλοι Scud του Άσαντ δεν θεωρούνται σοβαρή απειλή ,σύμφωνα με τους γνώστες των οπλικών συστημάτων. Επιχείρησε να τους χρησιμοποιήσει και ο Σαντάμ Χουσεϊν αλλά οι πύραυλοί του έπεφταν στην...έρημο , στο απόλυτο τίποτα. Δεν διαθέτουν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού στόχου, ούτε καθοδηγούνται ουσιαστικά. Ωστόσο αν υπάρξει ομαδική εκτόξευση δεν αποκλείεται κάποιος από αυτούς να πλήξει το Ισραήλ . Οι 20 πύραυλοι Scud που διαθέτει ο Άσαντ έχουν βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων. Ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί υποστήριξαν ότι ο Άσαντ μετακίνησε πολλούς πυραύλους Scud και δεκάδες εκτοξευτήρες από μια βάση στα βόρεια της Δαμασκού. 


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους , είδαν να απομακρύνονται οι Scud από τη βάση της 155ης Ταξιαρχίας η οποία βρίσκεται στο δυτικό άκρο του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στη Χομς. Οι πύραυλοι αυτοί τοποθετήθηκαν καμουφλαρισμένοι σε φορτηγά που μετέφεραν ρουκέτες και άλλο εξοπλισμό. Η απομάκρυνση των πυραύλων από τους πρόποδες του όρους Καλαμούν, μιας από τις πιο στρατιωτικοποιημένες περιοχές της Συρίας, φαίνεται ότι γίνεται στο πλαίσιο μιας περιορισμένης αναδιάταξης των οπλικών συστημάτων για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με διπλωμάτες από τη Μέση Ανατολή που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς. Οι αντάρτες υποστήριξαν επίσης ότι λόγω των επιδρομών τους σε κεντρικούς οδικούς άξονες παρεμποδίζουν την εκκένωση εκατοντάδων βάσεων του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας που είναι διάσπαρτες στη χώρα.

Η αντιπολίτευση διαμήνυσε προς τους δυτικούς αξιωματούχους που σχεδιάζουν τα χειρουργικά κτυπήματα με Τόμαχοκ ποια κτίρια που στέγαζαν μέχρι πρότινος τα Γενικά Επιτελεία του Άσαντ και δυνάμεις ασφαλείας του στην κεντρική Δαμασκό έχουν εκκενωθεί και μεταφερθεί αλλού. 

Στο Καλαμούν, ένας ακτιβιστής ,που δήλωσε ότι ονομάζεται Άμερ αλ Καλαμούνι, είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ότι «το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της βάσης φαίνεται ότι έφυγε». 

Ο λοχαγός της μονάδας Ταχρίρι αλ Σαμ των ανταρτών, Φιράς Μπιτάρ, ο οποίος κατάγεται από το Καλαμούν, υποστήριξε ότι άλλες δύο βάσεις που διαθέτουν πυραύλους, στην ίδια περιοχή, έχουν αρχίσει να τους μεταφέρουν αλλού, ενδεχομένως κοντά στη Χομς.

Άλλες πηγές εκτιμούν ότι πιθανότατα έχει εκκενωθεί άλλη μια βάση πυραύλων στη Σάχια, στα νότια της πρωτεύουσας. Ένας διοικητής της ταξιαρχίας Ανσάρ αλ Ισλάμ των ανταρτών δήλωσε ότι από τη βάση αυτή βάλλονταν αδιάκοπα τα νότια προάστια της Δαμασκού, αλλά από χθες Τετάρτη έχουν σταματήσει τα πάντα, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η βάση είναι πλέον άδεια. 

Ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο στην περίπτωση πληγμάτων από τις δυτικές δυνάμεις στην χώρα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Άσαντ.

«Εργαζόμαστε, όπως κάνουν όλοι οι στρατοί του κόσμου, για το χειρότερο σενάριο. Λαμβάνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την χώρα από τα πλήγματα και προετοιμάσουμε τις συνθήκες για μια κατάλληλη απάντηση», υποστήριξε ο συγκεκριμένο αξιωματούχος αυτός. 

«Θα προστατεύσουμε τις υποδομές κοινής ωφέλειας»  Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι αποφάσεις του Σύριου πρωθυπουργού Ουάελ αλ Χάλκι που ζήτησε σήμερα την κινητοποίηση των “εθνικών πόρων” για να διαφυλαχθεί η παροχή των βασικών κρατικών υπηρεσιών στην περίπτωση που γίνει μια στρατιωτική επίθεση από τις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες στην Συρία. 

Ο Αλ Χάλκι σημείωσε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ότι τα μέτρα που ζητεί να ληφθούν είναι απαραίτητα «για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση και να εμποδιστούν οι εχθροί από την διατάραξη της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα της ηλεκτροδότησης, της υδροδότησης, των επικοινωνιών, της παροχής τροφίμων και πετρελαίου.

Η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την παροχή τροφίμων, ιατρικής κάλυψης και άλλων υπηρεσιών. Υπάρχει μια στρατηγική προμήθεια όλων των υλικών και οι φούρνοι εξακολουθούν να λειτουργούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών». 

Πετούν τη στολή οι Σύριοι στρατιώτες...  Παράλληλα η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αυτομολήσεις στον συριακό στρατό.

«Χθες το βράδυ λάβαμε επιβεβαίωση ότι έχει αυτομολήσει ένας μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματικών, οι οποίοι αποφάσισαν να βγάλουν την στολή τους, να βάλουν πολιτικά και να φύγουν από την χώρα», δήλωσε ο Χάλεντ Σάλεχ, εκπρόσωπος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης. 

«Υπάρχουν αυτήν την στιγμή πολλοί (που έχουν αυτομολήσει) στον Λίβανο, ενώ ορισμένοι μεταβαίνουν σε άλλες αραβικές χώρες», πρόσθεσε ο Σάλεχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν ήταν ωστόσο σε θέση να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό ούτε να διευκρινίσει σχετικά με τον βαθμό αυτών που έχουν αυτομολήσει και σημείωσε ότι η αντιπολίτευση θα ανακοινώσει προσεχώς πιο λεπτομερή στοιχεία. Ο Σάλεχ υπολόγισε παράλληλα σε «70.000 ως 80.000» τον αριθμό των μάχιμων στρατιωτικών που είναι ακόμη πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Ανήσυχος ο Ερυθρός Σταυρός  Στο μεταξύ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) προειδοποίησε σήμερα ότι μια κλιμάκωση της συριακής κρίσης, μετά την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα στα περίχωρα της Δαμασκού, θα επιδεινώσει την κατάσταση στην χώρα στην οποία ο λαός υποφέρει αφόρητα. 

Το καθεστώς Άσαντ θα πέσει σε 48 ώρες «Αν υπάρξει στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στη Συρία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες, το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ θα πέσει», εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Παρίσι ο Μουχάμαντ Χουσέιν αλ Χατζ Άλι, ένας Σύρος πρώην στρατηγός που διοικούσε την Εθνική Ακαδημία Άμυνας στη Δαμασκό. Ο πρώην στρατηγός, 59 ετών, αποσκίρτησε τον Αύγουστο του 2012 και συντάχθηκε με την αντιπολίτευση. 

Όταν ρωτήθηκε αν τάσσεται υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης των δυτικών χωρών εναντίον του συριακού καθεστώτος σε αντίποινα για την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, ο αλ Χατζ Άλι απάντησε: «Τα αισθήματά μου είναι ανάμικτα: θα θέλατε να βομβαρδιστεί ο λαός σας; Όμως ως στρατιωτικός και αξιωματικός επιθυμώ αυτή τη δράση. Φτάσαμε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Η επέμβαση δεν θα είναι τόσο εκτεταμένη. Το σενάριο των συνεχών και εκτεταμένων επιθέσεων δεν είναι πιθανό. Δεν υπάρχει η διεθνής βούληση γι’ αυτό, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν υπάρξουν βομβαρδισμοί και διαρκέσουν 48 ώρες χωρίς διακοπή, το καθεστώς θα πέσει”, κατέληξε ο αλ Χατζ Άλι.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/267788/diaspora-pyraylwn-kanei-o-asant-aytomoloyn-oi-andres-toy#ixzz2dS89mbGz
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι όμιλοι του Europa League
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι όμιλοι του Europa League
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ