2013-08-30 14:47:04
Φωτογραφία για Γκάλοπ – Αντιδράσεις στην Τρίπολη για τα ληγμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ [video]
Ληγμένα τρόφιμα αλλά σε χαμηλότερη τιμή θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν οι καταναλωτές από τα ράφια των καταστημάτων και των σουπερμάρκετ από τη 1 Σεπτέμβρη Η λιτότητα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και η οικονομική κρίση είναι φανερό ότι έχει 'γονατίσει' τις ελληνικές οικογένειες, οι οποίες μη έχοντας να κάνουν διαφορετικά, θα προμηθευτούν ακόμα και τρόφιμα με ημερομηνία περασμένης διατηρησιμότητας.

Τα ληγμένα τρόφιμα λοιπόν από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στα σουπερμάρκετ, σε ξεχωριστό ράφι, με ειδική σήμανση και σε χαμηλότερη τιμή. Προβλέπεται για το κάθε προϊόν συγκεκριμένος χρόνος όπου θα διατίθεται στο ράφι, ανάλογα με το είδος του. Εξαιρούνται τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα και γρήγορα.

Η πώλησή των ληγμένων θα γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και σε περίπτωση που δεν θα τηρούνται θα επιβάλλονται πρόστιμα στις επιχειρήσεις, από 1.000 έως 5.000 ευρώ!


Η κάμερα του kalimera-arkadia.gr ήρθε σε επαφή με πολίτες της Τρίπολης για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν να δουν κάτι τέτοιο γιατί είναι καταρχάς θέμα υγείας! Ωστόσο δεν απέκλεισαν το γεγονός ότι πολλοί λόγω αδυναμίας πληρωμής του κάθε προϊόντος θα καταφύγουν και σε τέτοιες λύσεις. Μεταξύ των ατόμων ρωτήσαμε και κάποιους που ζουν στο εξωτερικό και αφού δυσανασχέτησαν με το μέτρο αυτό, δήλωσαν ότι θα πρέπει τα τρόφιμα που έχουν λήξει να δίνονται δωρεάν σε αυτούς που έχουν ανάγκη και μόνο αυτά που δεν απειλούν την υγεία τους! Όχι να πληρώνουμε ακόμα και τα ληγμένα!

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ