2013-08-30 08:59:15
Φωτογραφία για ΓΙΟΡΝΤΑΝΟΦ : ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της πιεστικής σεζόν που θα ξεκινήσει σε ενάμιση μήνα περίπου έχει ξεκινήσει ήδη, αν και για έναν από τους τρεμπλούχους το κοντέρ έχει γράψει κατά τι λιγότερα… χιλιόμετρα.

Πέρσι ήταν ο πλέον διακριθείς παίκτης του Θρύλου που κατέκτησε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ, με ισάριθμους τίτλους ΜVP. Φέτος στόχος του είναι να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με τον ίδιο αποδοτικό τρόπο στους ερυθρόλευκους.

Ο λόγος φυσικά για τον Μπόμπι Γιορντάνοφ, που βρίσκεται από τη Δευτέρα στη διάθεση του Δημήτρη Καζάζη και ακολουθεί το πρόγραμμα που σκοπό έχει να προετοιμάσει τους ερυθρόλευκους για τις υποχρεώσεις τους εντός συνόρων αλλά και για τη μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

«Την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στο Ρέντη ένιωσα ότι έλειπα μόνο δύο εβδομάδες. Ηταν καλό που είχαμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε, αλλά ήταν η κατάλληλη ώρα για να ξεκινήσουμε», σχολίασε στον «Γαύρο» ο Βούλγαρος διαγώνιος, που για δεύτερη σερί χρονιά θα ενισχύσει την ομάδα της καρδιάς του χάρη στην αρωγή του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.


«ΕΧΕΙ… ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΔΩ»

Στο «Μελίνα Μερκούρη» ο Μπόμπι βρήκε κατά κύριο λόγο γνωστούς του, αφού μόλις τρία πρόσωπα άλλαξαν στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων». «Οντως γνωριζόμαστε τόσο καιρό με τους περισσότερους. Αυτό μας βοηθάει τώρα, στην περίοδο προετοιμασίας. Πρωτίστως εύχομαι να είμαστε υγιείς και να προετοιμαστούμε καλά, γιατί μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολη σεζόν», εξήγησε ο αριστερόχειρας «μπόμπερ», που στάθηκε ιδιαίτερα στον Βασίλη Κουρνέτα, με τον οποίο ξανάσμιξαν στο Ρέντη:

«Εχουμε παίξει μαζί 1,5 χρόνο, γνωριζόμαστε πολύ καλά (στην πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό). Ελπίζω αυτή τη χρονιά να έχουμε καλύτερη επιτυχία από την πρώτη φορά που παίξαμε μαζί. Κάναμε πλάκα την πρώτη μέρα με τον Βασίλη, ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουμε μαζί το πρωτάθλημα. Ο Βασίλης έχει σχεδόν γεννηθεί εδώ, στον Ολυμπιακό, και γι’ αυτό είναι σημαντικό που γύρισε».

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο Barcelona & Qatar Airways ΕΔΩ

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Όσο για τις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω και του Champions League, επισήμανε: «Θα έχουμε περισσότερες μετακινήσεις και περισσότερα παιχνίδια. Θα είναι δύσκολο, αλλά είμαστε επαγγελματίες και συνηθισμένοι να ακολουθούμε τέτοια προγράμματα».

Από τις ομάδες που θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στον όμιλο, την Μπελογκόριε, τη Νόλικο Μαασέικ και την Οστράβα, μία από αυτές αποτελεί παλιά γνώριμη του Γιορντάνοφ: «Σχεδόν κάθε χρόνο με τη Λέφσκι παίζαμε με τη Νόλικο στο Champions League. Πάντως είναι τελείως διαφορετική ομάδα από το παρελθόν. Για μένα θα είναι ευχάριστο συναίσθημα η επιστροφή στη διοργάνωση, καθώς την τελευταία φορά ήταν με τον Παναθηναϊκό».

Αντίθετα από την Ευρώπη, όπου οι ερυθρόλευκοι κρατούν χαμηλούς τόνους, στην Ελλάδα η διατήρηση του περσινού τρεμπλ είναι η αφετηρία για τους ερυθρόλευκους και φυσικά για τον Γιορντάνοφ: «Οι στόχοι είναι οι ίδιοι. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή και πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στην ομάδα ακόμη περισσότερο από πέρσι. Αποδείξαμε ότι αξίζουμε να κερδίσουμε τους τίτλους και ελπίζω να έχουμε νέες επιτυχίες».

Δημιούργησε… χώρο για τα επόμενα

Παρότι είναι από τους καλύτερους αθλητές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μπόμπι Γιορντάνοφ είναι προσηνής και φιλικός, ενώ δεν αρνείται να απαντήσει και σε ιντριγκαδόρικες ερωτήσεις, όπως για το αν τα τρία προσωπικά τρόπαια του πολυτιμότερου παίκτη επέστρεψαν μαζί του από τη Βουλγαρία ή τα άφησε στην πατρίδα του για να κάνει χώρο για τα επόμενα: «Τα περσινά βραβεία σίγουρα τα συνοδεύουν καλές αναμνήσεις, αλλά τα άφησα στη Σόφια. Ελπίζω να είναι ο χώρος για νέα, αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός για μένα. Το πιο σπουδαίο είναι να κερδίζει η ομάδα και γι’ αυτό προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι».

«Θα ξαναγίνουμε… καλοί παίκτες»

Γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα, ο Μπόμπι Γιορντάνοφ παραδέχεται πως «δεν είμαι έτοιμος. Είναι οι πρώτες προπονήσεις ύστερα από 3 μήνες και κάτι. Δεν είναι εύκολο. Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα περάσει αυτή η περίοδος και ελπίζω βήμα βήμα να πάνε όλα καλά».

Ωστόσο, όπως και οι συμπαίκτες του, ο 30χρονος ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα που του δόθηκε από τον προπονητή του και τους συνεργάτες του: «Έκανα φυσική κατάσταση με γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα και όλα είναι καλά από αυτή την άποψη. Η προπόνηση είναι σκληρή, αλλά έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα σε αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι οι βάσεις της ομάδας και στο άμεσο μέλλον θα κάνουμε και βόλεϊ γιατί δεν έχουμε παίξει πολύ καιρό. Χρειαζόμαστε χρόνο για να ξαναγίνουμε καλοί παίκτες (γέλια), να έρθουμε σε καλή κατάσταση».

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος αυτή τη στιγμή είναι άφθονος, αφού οι επίσημες υποχρεώσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πλην Κυπέλλου, ξεκινούν τον Οκτώβριο, όταν και η ομάδα θα πέσει σίγουρα στα βαθιά. «Εχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για το καλύτερο. Να είμαστε υγιείς και θα είμαστε έτοιμοι για όλα», καθησύχασε ο Βούλγαρος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ