2013-08-30 05:29:04
Φωτογραφία για Αλλαγή στην κατάταξη εφαρμογών της Apple
Η Apple, η οποία αριθμεί σχεδόν 1 δισεκατομμύριο εφαρμογές για την πλατφόρμαiOS στο ηλεκτρονικό της κατάστημα... έχει προχωρήσει σε αλλαγή του αλγορίθμου ταξινόμησης των εφαρμογών της: Το σύστημα κατάταξης έχει γίνει δικαιότερο τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους χρήστες.

Μέχρι πρότινος, η Apple κατέτασσε τις κορυφαίες εφαρμογές βάσει του αριθμού των downloads (και πόσο γρήγορα αυτά επιτεύχθηκαν).

Ωστόσο, η τελευταία δραστηριότητα στο App Store, δείχνει ότι το σύστημα κατάταξης έχει αλλάξει ριζικά, πιθανότατα επειδή οι εφαρμογές που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, δεν προσφέρουν όλες την ίδια εμπειρία στο χρήστη. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή μπορεί να είναι δημοφιλής λόγω του ονόματος ή του αριθμού των downloads, αλλά το περιεχόμενο της να είναι υποδεέστερο σε σχέση με άλλες εφαρμογές.

Για να το διορθώσει αυτό, η Apple έχει ξεκινήσει να κατατάσσει τις εφαρμογές, βάση των αξιολογήσεων των χρηστών. Με άλλα λόγια, οι χρήστες ωθούν ένα app στην κορυφή των charts, και όχι ο αριθμός τωνdownloads.


Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Fiksu:

"Στα τέλη Ιουλίου, αρχίσαμε να παρατηρούμε απροσδόκητες μετατοπίσεις στις θέσεις των εφαρμογών, χωρίς αντίστοιχη αύξηση ή μείωση των downloads.

Με μια πιο προσεκτική εξέταση, ανακαλύψαμε ότι οι αλλαγές στην κατάταξη συσχετίζονταν με τις αξιολογήσεις των εφαρμογών από τους χρήστες.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εφαρμογές με βαθμολογία τεσσάρων ή περισσότερων αστέρων, έλαβαν σημαντική ώθηση στην κατάταξη στα τέλη του Ιουλίου, την οποία έχουν διατηρήσει και τον Αύγουστο.

Αντιθέτως, οι εφαρμογές οι οποίες συγκέντρωναν 3 ή λιγότερα αστέρια, έπεσαν στο rank περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, και έκτοτε έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα", αναφέρει η Fiksu.
SecNews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Peugeot 308 R Concept
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Peugeot 308 R Concept
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ