2012-04-08 19:45:08
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Η φτώχεια στο… πρώτο θρανίο

Αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς ο αριθμός των παιδιών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης που, όπως διαπιστώνεται, έχουν ανάγκη βοήθειας για τη σίτισή τους.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι μαθητές που σιτίζονται καθημερινά σε σχολεία του δήμου έφτασαν τους 800 από 600 που είχαν καταγραφεί, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, πριν από δύο μήνες

«Για την επόμενη σχολική χρονιά σκοπός μας είναι να κάνουμε μια εκ νέου καταγραφή για τις ανάγκες που θα έχουν δημιουργηθεί και να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε όσο μπορούμε καλύτερα», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης, μέχρι πρότινος εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι ο δήμος επανεξετάζει τη γεωγραφική κατανομή των μαθητών στα υπάρχοντα σχολεία του δήμου, για να μη δημιουργείται το πρόβλημα της ανισομερούς κατανομής, αλλά και για την επίλυση του προβλήματος της διπλοβάρδιας, που εντοπίζεται κυρίως στην ανατολική Θεσσαλονίκη (Ε΄ δημοτική κοινότητα).

Ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας στοχεύει, άλλωστε, σε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών των σχολικών επιτροπών, μέσω της πλήρους ηλεκτρονικής διαχείρισής τους.

ola-e-tipota
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ