2013-08-28 10:29:06
Φωτογραφία για ΚΙΛΙΝ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!
Μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα για λίγο παραπάνω από έναν μήνα, αλλά φαίνεται ότι ο Ρόμπερτ Κίλιν έχει καταλάβει πολύ καλά σε ποιον σύλλογο έχει έρθει να δουλέψει!

Ο νέος Γερμανός προπονητής της ακαδημίας του Ολυμπιακού, και συγκεκριμένα του τμήματος Κ17 των ερυθρόλευκων, μίλησε στον «Γαύρο» για τις πρώτες του ημέρες στην Ελλάδα και το Θρύλο: «Θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ήρθα στον Ολυμπιακό για να εργαστώ. Είδα το επίπεδο που υπάρχει στον Ολυμπιακό και πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί και καλοί ποδοσφαιριστές στην ακαδημία, οι οποίοι μάλιστα έχουν κίνητρο να δείξουν τις ικανότητές τους και τι αξίζουν.

Εχουμε ένα τμήμα το οποίο ουσιαστικά είναι μία καινούργια ομάδα, γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Αλλά όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να παίζεις πάντα για τη νίκη και θα πρέπει να δείχνεις ότι είσαι ο καλύτερος! Εχουμε μπροστά μας κάποιες εβδομάδες ακόμα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημά μας, θα δουλέψουμε για να φτάσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας.


Σε μια ακαδημία πρέπει να βλέπεις και να διαχειρίζεσαι το κάθε πράγμα την ίδια στιγμή. Οι μικροί δεν έχουν την εμπειρία των μεγάλων και τους είναι πιο δύσκολο να διαχειριστούν μια ήττα. Γενικότερα αυτό είναι πρόβλημα στις ακαδημίες όλων των ομάδων όλου του κόσμου».

Οσον αφορά για την απόφασή του να πει «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Δεν ήταν εύκολο για εμένα γιατί είχα συμβόλαιο με τη Ρέγκενσμπουργκ έως το 2014. Είχα τον ρόλο που έχει εδώ ο Μπερντ Στορκ, διευθυντής της ακαδημίας, και είχα τον έλεγχο των πάντων. Ηρθα όμως για τρεις ημέρες στην Ελλάδα, μίλησα με όλους τους προπονητές, είδα τις εγκαταστάσεις και έμεινα εντυπωσιασμένος.

Ολα στον Ολυμπιακό δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα. Είναι μια νέα εμπειρία για εμένα. Είναι φανταστικό το κλαμπ, σου προσφέρει τα πάντα. Εχω δει πώς δουλεύουν οι Χόφενχαϊμ, Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου και μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο όπως στον Ολυμπιακό».

«Δαπανούν πολλά χρήματα»

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση στον Ρόμπερτ Κίλιν, είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ακαδημία του και δίνει αρκετά χρήματα από το μπάτζετ της κάθε χρονιάς: «Στον Ολυμπιακό δαπανούν πολλά χρήματα στην ακαδημία και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι έχεις τα πάντα για να δουλέψεις».

Για τη ζωή μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας: «Διαφορές υπάρχουν. Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι άλλος κόσμος. Για παράδειγμα εδώ υπάρχουν δύο προπονητές τερματοφυλάκων, αυτό δεν το συναντάς συχνά. Οι συνθήκες είναι καταπληκτικές και αυτό δίνει σε όλους ένα παραπάνω κίνητρο για καλύτερη δουλειά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ