2013-08-28 00:42:15
Φωτογραφία για Ρόδος: Ευχαριστούμε τον θεό που βγήκαμε ζωντανοί!
Ευχαριστούμε τον θεό που βγήκαμε ζωντανοί… Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που μας είπαν δυο από τους έξι επιβαίνοντες του ιστιοπλοϊκού.

Η 28χρονη γυναίκα στη φωτογραφία είναι αυτή που είχε το θάρρος να βουτήξει στα παγωμένα νερά και να κολύμβηση ως την στεριά έτσι ώστε να καλέσει βοήθεια. (δίπλα της ο καπετάνιος του ιστιοπλοϊκού).

Η περιπέτεια των έξι ατόμων (οικογένεια)με τις τρεις υπηκοότητες (Ρωσία-Γεωργία-Αγγλία) ξεκίνησε στις 20:50 σήμερα το βράδυ ανοιχτά της Ακτής Κανάρη όταν από λάθος χειρισμό έχασαν παντελώς τον έλεγχο του ιστιοπλοϊκού. Αμέσως η 28χρονη βούτηξε στη θάλασσα και βγήκε στη στεριά για να καλέσει βοήθεια αφού για άγνωστο λόγο η επικοινωνία του σκάφους δεν λειτουργούσε.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το ΝΓ 517 Ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος Ρόδου το οποίο έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του κατάφερε να προσεγγίσει το ιστιοπλοϊκό και να το ρυμουλκήσει μέχρι το Μανδράκι. Tο ιστιοπλοϊκό ερχόταν από το Μαρμαρίς.

Να σημειωθεί ότι θέλησαν να φωτογραφηθούν από το if media με φόντο τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ότι η σωτηρία τους οφείλεται σε αυτήν την εκκλησιά.

Αυτή τη στιγμή διενεργείτε προανάκριση για το συμβάν από το Λιμεναρχείο Ρόδου.

http://www.ifmedia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα γαλλικά του Σταυρίδη...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα "γαλλικά" του Σταυρίδη...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ