2013-08-27 22:13:03
Φωτογραφία για Καλό ταξίδι Έλενα
Του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Τι μεγαλη λέξη για να μπορεί να τη χρησιμοποιει ο οποιοσδηποτε.

Η Έλενα Χατζηιωάννου έφυγε σήμερα στα 64 της χρόνια καθόλου «πλήρης ημερών και έργου» όπως συνηθίζεται να γράφεται ανοήτως σε τέτοιες περιπτώσεις. Έφυγε όμως πλήρης αξιοπρέπειας και σεβασμού από τους και απ’ αυτούς που είχαμε τη σπάνια τύχη να τη γνωρίσουμε και να τη συναναστραφούμε γιατί η Έλενα ήταν σε όλη της τη ζωή μια πραγματική κυρία και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την σκληρή και επώδυνη ασθένειά της τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, αυτός ο τίτλος, αυτός ο σπάνιος τιμητικός τίτλος που πολλές διεκδικούν αλλά πόσες από αυτές δικαιούνται να τον φέρουν, της αξίζει με το παραπάνω. Η Έλενα Χατζηιωάννου ήταν μια αυθεντικά αξιοπρεπής κυρία και οτιδήποτε άλλο π.χ. επαγγελματική επάρκεια, καλή πένα, αυθεντική γνώση, σοβαρότητα και σεμνότητα, δεν είναι παρά επιπλέον κοσμήματα σε μια κατ’ αρχήν υπέροχη γυναίκα Τη γνώρισα πριν περίπου 20 χρόνια ένα απόγευμα πηγαίνοντας στα ΝΕΑ, για να συναντήσω τον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη
. «Ποια είναι εκείνη η ξανθιά;» τον ρώτησα και μου είπε ο Παναγιώτης «είναι η Έλενα Χατζηιωάννου, σπουδαία δημοσιογράφος» τονίζοντας το σπουδαία. Τα κατοπινά χρόνια κάναμε παρέα, γνωριστήκαμε καλά και με την Έλενα και με τον άντρα της τον Παντελή και με τη κόρη της τη Μαργαρίτα κι εκεί κατάλαβα πόσο ξεχωριστό πλάσμα ήταν η Έλενα Χατζηιωάννου. Ήθελε να είναι σωστή και ισορροπημένα αδέκαστη και ευάλωτη όποτε χρειαζόταν. Έκανε θεατρικό ρεπορτάζ γιατί αγαπούσε και ήξερε το θέατρο όσο λίγοι, γιατί το σεβόταν όσο λίγοι και αυτό και τους ανθρώπους του….

Ο τρόπος που αντιμετώπιζε τη δουλειά της ως δημοσιογράφος και το θέατρο ως αντικείμενο έπρεπε να ναι μάθημα για όλους όσοι ασχολούμαστε μ’αυτό και καλό θα ήταν όλοι και όλες που θέλουν σήμερα να ασχοληθούν μ’ αυτό το ρεπορτάζ να ανατρέξουν στα κείμενά της για να καταλάβουν πως ο καλύτερος τρόπος για να πραγματικά αυτό που είθισται να λέγεται καριέρα είναι ν’ αγαπάς, να γνωρίζεις αλλά πάνω απ όλα να έχεις ήθος.

Εκτός δουλειάς ως φίλη, ήταν πραγματικά υπέροχη και απ’ αυτή εδώ τη γωνιά του φιλόξενου site που φέρνει τον τίτλο Οnlytheater οφείλω να της πω ένα «καλό ταξίδι» και ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

onlytheater.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ