2013-08-27 20:24:06
Φωτογραφία για ΠΡΟΤΑΣΟΦ : ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Το δεύτερο σερί τρίποντο πήρε ο Ολυμπιακός την Κυριακή το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς επικράτησε του Ατρόμητου με 2-1, χάρη σε γκολ των Φουστέρ και Σαβιόλα.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή (ήταν πίσω στο σκορ) και να φτάσουν τους έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα, όντας οι μοναδικοί που έχουν κάνει το 2 στα 2!

Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Όλεγκ Προτάσοφ, ήταν στις εξέδρες και παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες. Ετσι, έχει άποψη για το συγκεκριμένο παιχνίδι και μίλησε στον «Γαύρο». Ο Ουκρανός νυν προπονητής μίλησε για τον Χαβιέρ Σαβιόλα και τον Κώστα Μήτρογλου, καθώς είναι γνώστης της θέσης του φορ και επισήμανε ότι οι δυο τους θα μπορούσαν να παίξουν μαζί και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εικόνα των ερυθρόλευκων και στο τι του άρεσε από το παιχνίδι της Κυριακής. Επίσης, έκανε λόγο για την ετοιμότητα του Αργεντινού φορ, ο οποίος βρίσκεται στον Ολυμπιακό εδώ και λίγο καιρό και ακολούθησε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Φυσικά, στάθηκε και στο πρώτο γκολ με τη φανέλα του Θρύλου και στο πόσο μπορεί να τον βοήθησε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και της Ευρώπης.


«ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΤΟ Β’»

Αρχικά ο Ολεγκ Προτάσοφ μίλησε για την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο παλιός άσος του Θρύλου επισήμανε χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο δεν ήταν πολύ καλός και σίγουρα δεν είχε την εικόνα που περιμένουν πολλοί. Ομως στην επανάληψη η ομάδα ανέβηκε και είχε ένα διάστημα φοβερό. Ηταν πολύ καλός και σίγουρα αυτό πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός. Την απόδοση που είχε στο δεύτερο ημίχρονο και τις ευκαιρίες που έφτιαξε. Πρέπει να καταφέρει να μπαίνει δυνατά από την αρχή του αγώνα, όπως έκανε την Κυριακή στο δεύτερο μέρος».

«ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ, ΑΛΛΑ» Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μίλησε και για τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Ουκρανός νυν προπονητής είναι άριστος γνώστης αυτής της θέσης, εκεί έπαιζε και έκανε μεγάλα πράγματα. Τόσο με τη φανέλα του Θρύλου όσο και με άλλες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Προτάσοφ με την ερυθρόλευκη φανέλα πέτυχε πενήντα γκολ! Μιλώντας για τον Αργεντινό άσο των νταμπλούχων Ελλάδας είπε: «Ο Σαβιόλα φάνηκε ανέτοιμος, αλλά παράλληλα έδειξε και την τεράστια ποιότητα που έχει. Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Ελειπε αυτός ο παίκτης στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα».

«ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ»

Στη συνέχεια στάθηκε στο θέμα των δύο επιθετικών και στο αν ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει και με τον Μήτρογλου και τον Σαβιόλα στην ίδια ενδεκάδα. Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος και τόνισε: «Φυσικά και μπορεί, και φάνηκε την Κυριακή. Οι δυο τους είχαν καλή απόδοση. Ο Μήτρογλου θέλει έναν παίκτη όπως ο Σαβιόλα δίπλα του. Να του δίνει πάσες και να του ανοίγει τους χώρους με μία κίνησή του. Και το έκαναν».

«ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στην είσοδο του Σαβιόλα στο δεύτερο ημίχρονο, που άλλαξε την εικόνα του αγώνα, αλλά έκανε λόγο και για το πρώτο γκολ που σημείωσε: «Ο Σαβιόλα δημιούργησε φάσεις και έκανε γρήγορες πάσες. Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το έδειξε. Πρόκειται για παίκτη που έλειπε από την ομάδα του Ολυμπιακού».

«Υπάρχουν προβλήματα, θέλει χρόνο»

Ο Ολεγκ Προτάσοφ μίλησε και για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά και για τη συνέχεια των ερυθρόλευκων. Ο παλαίμαχος άσος του Θρύλου τόνισε ότι η ομάδα έδειξε κάποιες αδυναμίες στα μετόπισθεν τις οποίες πρέπει να διορθώσει. Ωστόσο, επισήμανε ότι παιχνίδι με παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα βελτιώνεται και θα έχει καλύτερη απόδοση στη συνέχεια των υποχρεώσεών του.

Συγκεκριμένα, ο Προτάσοφ επισήμανε: «Πίσω στην άμυνα φάνηκαν κάποια προβληματάκια. Δεν έδειξε σιγουριά η ομάδα και δέχτηκε αρκετές φάσεις. Ωστόσο θεωρώ ότι μπορούν να βελτιωθούν. Υπάρχει υλικό, αλλά όπως φαίνεται χρειάζεται χρόνο».

Παράλληλα, μίλησε για τη συνέχεια του Θρύλου επισημαίνοντας: «Πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός περισσότερο γιατί έχει τη δυνατότητα. Θέλει χρόνο και παιχνίδια στα πόδια του».

Ολοκληρώνοντας ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος είχε πολύ καλή απόδοση για ένα διάστημα. Ομως έδειξαν ανέτοιμοι οι παίκτες και δεν είχαν διάρκεια. Πρέπει λοιπόν να αποκτήσουν διάρκεια και να έχουν αυτή την απόδοση για περισσότερα λεπτά. Αυτό θα γίνει, όπως είπα, με παιχνίδια. Αλλά πρέπει να πατήσουν και λίγο γκάζι όλοι. Και το λέω γιατί πλησιάζει το Champions League και τότε ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι 100% έτοιμος. Γιατί στους ομίλους τα πράγματα είναι διαφορετικά και το ξέρουμε. Εκεί τα λάθη πληρώνονται και τότε η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για να τα αποφύγει όλα αυτά»!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ