2013-08-27 10:25:04
Φωτογραφία για Απόβλητα μολύνουν τον ξεροπόταμο του Πηνειού ποταμού στο Διαλεχτό Τρικάλων [video]
Μία ακόμη εστία μόλυνσης του Πηνειού ποταμού, κατέγραψε χθες το απόγευμα (19-8-13) η κάμερα του trikalaola.gr μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για λιμνάζοντα νερά στην βασική κήτη του Πηνειού ποταμού, πάνω από την γέφυρα στο Διαλεχτό.

Σ' αυτό το σημείο ο Πηνειός ποταμός δεν έχει νερό και τα λιμνάζοντα νερά δεν δικαιολογούνται! Σημειωτέο πως η φυσική ροή του Πηνειού σταματά τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή της Καλαμπάκας και για 20 χιλιόμετρα δεν υπάρχει νερό, ώσπου στην περιοχή...

της Φωτάδας, Διποτάμου και Βαλομανδρίου, υπάρχουν πηγές και ξαναποκτά φυσική ροή. Οι κάτοικοι της περιοχής, ιδίως τα βράδια, μόλις φυσά λίγο αεράκι, δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την έντονη δυσοσμία που αναδύεται από το σημείο και είναι χαρακτηριστική.

Το χρώμα του νερού είναι κοκκινωπό, ενώ στην επιφάνια έχει σχηματιστεί λευκή κρούστα. Ακριβώς κάτω από την γέφυρα, υπάρχουν λίγα λιμνάζοντα νερά, όπου το χρώμα είναι πρασινωπό και μάλιστα ζουν μικρά αμφίβια, ενώ στα μολυσμένα κοκκινωπά νερά δεν ζει τίποτα!


Για να δουν οι τηλεθεατές την διαφορά των νερών, πάρθηκαν δείγματα μπροστά στη κάμερα του trikalaola.gr Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων θα πρέπει να εντοπίσουν την πηγή μόλυνσης άμεσα, καθώς το πρόβλημα δαγκώνεται, όσο τουλάχιστον παρατείνεται η ξηρασία και στον Πηνειό δεν υπάρχει νερό. Πάντα θα υπάρχουν ασυνείδητοι που θα μολύνουν το περιβάλλον του Πηνειού διαχρονικά και στο βωμό του χρήματος δεν υπολογίζουν τίποτα!

Όμως υπάρχει και η οργανωμένη κοινωνία και το κράτος δικαίου, αν υπάρχει... που θα πρέπει να προστατέψει τους πολίτες από τέτοιου είδους αλόγιστες ενέργειες. Όλα αυτά περνάνε στον υπόγειο υδροφόρα ορίζοντα όπου όλοι μας πίνουμε νερό, με τις όποιες άλλες συνέπειες.

Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο του trikalaola.gr και τι καταγγέλλει ο κ. Χρήστος Καλατζής, κάτοικος Διαλεχτού.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ