2013-08-26 22:54:26
Φωτογραφία για Άννα Διαμαντοπούλου: Σχέδιο για την Ελλάδα απο τους Έλληνες...!!!
Εθνική προσβολή ο τρόπος που αντιμετωπίζει την τρόικα η κυβέρνηση

 

Την πρότασή της για τη μετα-μνημόνιο εποχή, «ένα σχέδιο για την Ελλάδα από τους Ελληνες», περιγράφει η Αννα Διαμαντοπούλου στη συνέντευξή της στο «Εθνος της Κυριακής».

Η πρώην υπουργός και επίτροπος στην Ε.Ε. προσδιορίζει τους τρεις πυλώνες του Σχεδίου, «επιτίθεται» στην τρόικα για τον τρόπο που ασκεί έλεγχο, αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και παραλληλίζει την επίτευξή του με την «επιτήρηση» της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σημειώνει ότι είναι εικονικό το πρωτογενές πλεόνασμα και μη διατηρήσιμο, αποτέλεσμα άντλησης πόρων «από τα σπλάχνα της κοινωνίας, ανελέητης υπερφορολόγησης, αντί να είναι αποτέλεσμα δομικών μεταρρυθμίσεων, άρα μόνιμης εξυγίανσης των παθογενειών που μας έφεραν εδώ».

Η κ. Διαμαντοπούλου, ζητά να «παρουσιάσουμε το δικό μας εθνικό μοντέλο για την πατρίδα μας. Σχέδιο για την Ελλάδα απο τους Έλληνες. Σχέδιο που θα είναι το θεμέλιο για την ανόρθωση της πατρίδας. Όραμα και σχέδιο μαζί. Σχέδιο που δεν θα έχει μόνο στεγνή αναφορά σε δημοσιονομικούς στόχους»


Το σχέδιο αυτό κατά την κ. Διαμαντοπούλου, θα είναι ολοκληρωμένο, σαφές, με τρεις πυλώνες: 1) τον ιδιαίτερα αναβαθμισμένο στρατηγικό ρόλο της χώρας μας και την αξιοποίηση του, 2) τον στόχο (και τον τρόπο) για την «μετατροπή της Ελλάδας μέχρι το 2020 σε μεσογειακή τίγρη με την απελευθέρωση επιτέλους το απίστευτο δυναμικό και δυναμισμό μας, και να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη» και 3) Μια ρεαλιστική πρόταση για την βιωσιμότητα του χρέους. Πρόταση που θα δείχνει ότι πάθαμε και μάθαμε..

Για το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι έχασε την ευκαιρία «να διδάξει με τις πράξεις του: Να επιβάλλει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, να αξιοποιήσει την προεργασία που είχε γίνει, να επιμείνει στην αξιοκρατία, στην βελτίωση και ουσιαστικό εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, να καταδείξει τι σημαίνει συνεργασία».

Για την Κεντροαριστερά σημειώνει:« Όσο η συζήτηση για την Κεντροαριστερά εξαντλείται σε σχήματα, πρόσωπα, αποκλεισμούς και αναμονή του Μεσσία, φοβάμαι πως λιώνει σαν καραμέλα από την πολύ χρήση... Ο χώρος χρειάζεται πλήρη ανασύνθεση, η οποία θα γίνει εύκολα και γρήγορα, όταν  κατατεθεί κάτι σαφές, ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για τους ανθρώπους και τη χώρα.  Εν αρχή λοιπόν ο Λόγος .  Η Κεντροαριστερά, όπως αναδεικνύεται από την πολιτική μας ιστορία, είναι η δύναμη που μπορεί να επαναφέρει πειστικά την ελπίδα, για δουλειά, δικαιώματα, ισότητα, δικαιοσύνη. Αυτά δεν είναι κοινοτοπίες του προηγούμενου αιώνα, είναι ζητούμενα που όμως θέλουν άλλες προσεγγίσεις και κυρίως άλλη στάση απέναντι στο ρόλο και την ισχύ του κράτους. Δεν αρκούν οι διακηρύξεις περί  εκσυγχρονισμού  μιας  κομμουνιστογενούς  Αριστεράς, ούτε περί  κοινωνικής ευαισθησίας της Δεξιάς. Χρειάζεται θέση και πρόταση και σε αυτή θα  συνεισφέρω». Τονίζει, επίσης, με έμαση:«Είναι η εποχή της συλλογικότητας. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης φέρουν μεγάλη ευθύνη στο να διευκολύνουν τη γέννηση του νέου στο χώρο της  μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Τέλος, στο ερώτημα γιατί δεν θα συμμετέχει στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ, απαντά:«Νόημα έχει πλέον μόνο μια καλά οργανωμένη, συλλογική και ειλικρινής προσπάθεια που να απαντά στα σημερινά προβλήματα των πολιτών»

http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=21707
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ