2013-08-26 13:51:03
Φωτογραφία για Τα μυστικά των κατοίκων της Χαβάης… για τη μακροζωία!
Ο παράδεισος βρίσκεται στη Χαβάη… με τους κατοίκους του νησιού να ζουν περισσότερα χρόνια από το μέσο όρο ζωής, έχοντας λιγότερο άγχος σε σχέση με κάθε άλλη χώρα. Εκεί ένας 65χρονος αναμένεται να ζήσει άλλα 16,2 χρόνια, σύμφωνα με το μέσο όρο θνησιμότητας στο νησί, χρόνια τα οποία γίνονται όλο και πιο ευτυχισμένα όσο περνάει ο καιρός! Για αυτό, άλλωστε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Χαβάη έχει κερδίσει την πρώτη θέση ευημερίας σε δημοσκόπηση της statewide Gallup-Healthways. Παρακάτω θα βρείτε όλα τα μυστικά ευτυχίας και μακροζωίας που ακολουθούν τη λέξη “Aloha” Λιγότερο άγχος στη Χαβάη

Οι χαλαροί ρυθμοί της ζωής πρωταγωνιστούν στη Χαβάη και οι κάτοικοι απαλλάσσονται από το στρες, δίνοντας βάση στην υγεία τους. «Στη Χαβάη, ο χρόνος κυλά διαφορετικά, με ένα άνετο στυλ. Εδώ απολαμβάνουμε το χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια μας και γελάμε με αστείες ιστορίες, ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα», λέει ο Rochelle Ballard, ιδρυτής του Surf Into στη Χαβάη.


Ήλιος και καθαρός αέρας

Η Χαβάη έχει τις πιο καθαρές παραλίες και το πιο πλούσιο τροπικό σκηνικό, ενώ ο ήλιος «λούζει» με τις ακτίνες του όλο το νησί. Η ατμόσφαιρα και η θερμοκρασία χαρίζουν οφέλη στην υγεία αλλά και τις δαπάνες των κατοίκων. Όπως αναφέρει ο dr Bradley Willcox, ειδικός στη μακροζωία και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Χαβάης: «Όσο είστε έξω στη Χαβάη, απορροφάτε βιταμίνη D από τον ήλιο και είστε περισσότερο δραστήριοι σωματικά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το νησί!».

Υγιεινά και φρέσκα τρόφιμα και άσκηση!

Περισσότερο από το 60% των κατοίκων ασκούνται στη Χαβάη, ενώ η διατροφή τους βασίζεται στο φρέσκο ​​ψάρι, τα όσπρια, τα λαχανικά και τα τροπικά φρούτα. Έτσι, βοηθούν τον οργανισμό τους να προστατευτεί από τις ασθένειες. Βέβαια, στη Χαβάη έχουν την τάση να συνδυάζουν διατροφικές συνήθειες της Ανατολής και της Δύσης, αν και βέβαια απομακρύνονται εντελώς από το αλάτι.

Η θετική πλευρά της ζωής, ακόμα και στα «δύσκολα»

Η αισιοδοξία βρίσκεται ακόμα και στο “Aloha” και αποδεδειγμένα κάνει «καλό» στην υγεία. Η ευτυχία έχει άμεση σχέση με την αποφυγή των ασθενειών και τη μακροζωία, όπως έχει δείξει η επιστήμη μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι με θετική σκέψη απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ύπνου, ενώ παράλληλα έχουν πιο γερό ανοσοποιητικό και μειωμένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Τουλάχιστον, αυτό διαπιστώνουν οι ερευνητές του Χάρβαρντ.

Υποδειγματική φροντίδα στον κλάδο της Υγείας

Η Χαβάη θέτει ψηλά τον πήχη στο ζήτημα της υγείας, αφού οι εργοδότες παρέχουν ιατρική φροντίδα σε όσους εργαζόμενους δουλεύουν για περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από υπαλλήλους που δουλεύουν σκληρά, αλλά που έχουν δικαιώματα και καλή υγεία.

Σημαντική η οικογένεια και οι φίλοι… όχι τα χρήματα!

Οι Χαβανέζοι προτιμούν γερές προσωπικές σχέσεις και πλούσιες εμπειρίες παρά υπερβολικά χρήματα! Ακόμα και εάν δουλεύουν αρκετά, ξοδεύουν πολύ χρόνο στις αξίες της ζωής, όπως είναι οι φίλοι και η οικογένεια. Έτσι, τα επίπεδα του άγχους τους πέφτουν και οι προσωπικότητες τους γίνονται πιο δυνατές… ακόμα και στην παραλία!

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ