2012-04-08 16:50:39
Φωτογραφία για Βάση στην Σελήνη σχεδιάζει η Ρωσία!
Βάση στην Σελήνη σχεδιάζει η  Ρωσία... οσονούπω. Το πρώτο βήμα είναι  να στείλει στο Φεγγάρι  νέες σεληνιακές άκατες, οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργήσουν εκεί για μερικά χρόνια. Δεν αποκλείεται πως στην συνέχεια στον δορυφόρο της Γης θα δημιουργηθεί ρωσική σεληνιακή βάση, λένε ειδικοί. Αυτός είναι άλλωστε  οι στόχοι που υπάρχουν στο πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί από την Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Χρονικά το  βήμα αυτό που αποσκοπεί στην εξερεύνηση της Σελήνης προγραμματίζεται για το 2015. Την Σελήνη θα την εξερευνήσουν οι δορυφόροι «Luna-Resouse» και «Luna-Glob».Στο δεύτερο στάδιο θα αρχίσουν την λειτουργία τους οι νέες σεληνιακές άκατες, οι οποίες θα συλλέγουν δείγματα σεληνιακού εδάφους, ακόμα και μινι γεωτρήσεις βάθους 2 μέτρων. Σε επόμενη φάση στην Σελήνη θα πάει σκάφος με πύραυλο επιστροφής, το οποίο θα πάρει μερικές κάψουλες με δείγματα σεληνιακού εδάφους και θα τα φέρει πίσω στην Γη.


Οπως μεταδίδεται απότην Μόσχα τα »οχήματα» που θα μείνουν στην επιφάνεια της Σελήνης και ο σταθμός προσσελήνωσης, θα αποτελέσουν τα πρώτα στοιχεία του σεληνιακού πεδίου δοκιμών με τον μελλοντικό στόχο να αναπτυχθεί σε αυτήν την περιοχή η Ρωσική σεληνιακή βάση.Πρόσφατα εξάλλου ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Roscosmos κ. Vladimir Popovkin είχε δηλώσει  πως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να πηγαίνουν στη Σελήνη για …διακοπές.Από τεχνικής σκοπιάς, εξήγησε ο κ. Popovkin η κατασκευή μιας βάσης στη Σελήνη θα είναι δυνατή από το 2030 και μετά. Πάντως ο ίδιος έχει μιλήσει και για συνεργασία με ΗΠΑ και Ευρώπη στον τομέα αυτόν.

Θα χάσει,λέτε, έτσι το Φεγγάρι την γοητεία του;
prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ