2013-08-25 15:02:14
Φωτογραφία για Το σαλάμι κι η “Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο”
Η Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο εξέδωσε πριν λίγες μέρες μια ανακοίνωση για να προβάλλει τις ανησυχίες της για την διαφαινόμενη κινητικότητα ως προς το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Την ανακοίνωση (δείτε την πλήρη εδώ), την υπογράφουν ετερόκλιτα πολιτικά άτομα, από ιδρυτές της Εναλλακτικής Οικολογίας και της εξωκοινοβουλευτικής μετα-κομμουνιστικής αριστεράς μέχρι ακροδεξιοί πολιτευτές με μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο την πατριδοκαπηλία και το διαιωνισμένο κυπριακό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση κάνει σαφές πως το άνοιγμα της Αμμοχώστου, κατά πάσα πιθανότητα, θα οδηγήσει σε ταυτόχρονη έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, ισχυροποίηση της θέσης της Τουρκίας μέσω της ελάχιστης προσφοράς των περίκλειστων Βαρωσίων,και δυσχερής διασύνδεση της συμφωνίας με τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου και με την κακή οικονομική κατάσταση που διάγει ο τόπος.

Οι υπογράφοντες, λοιπόν, ανησυχούν σε ενδεχόμενη συμφωνία για άνοιγμα της Αμμοχώστου, καθότι έχουν στο μυαλό τους πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη σαλαμοποίηση του κυπριακού, ότι δηλαδή το κυπριακό θα πάρει το δρόμο της κακής κατάληξης στα τουρκικά σχέδια πλήρους κηδεμονίας (sic) και στην κατάλυση της νομίμου -πλην διαιρεμένης και συνταγματικά κουτσουρεμένης- κυπριακής δημοκρατίας.


Αυτό που αρνούνται να αντιληφθούν, ως μονίμως πεσιμιστές και ηττοπαθείς, πως τον ρόλο του Ματίας Ράκοσι, του Μαγυάρου πολιτικού που έκοψε τις αντικομμουνιστικές πολιτικές δυνάμεις από τον πολιτικό χάρτη της Ουγγαρίας και εμπέδωσε ένα αυταρχικό κομμουνιστικό καθεστώς στην κεντροευρωπαική χώρα, εφευρίσκοντας την τακτική του σαλαμιού κόβοντας σιγά σιγά κάθε πολιτικό του αντίπαλο, μπορεί να τον παίξει πολύ καλύτερα η Κύπρος παρά η Τουρκία. Κι αυτό διότι, η επιστροφή της Αμμοχώστου μπορεί να είναι το έναυσμα κι η προοπτική για να αποδειχθεί πως η ελευθερία στην διακίνηση, στην εγκατάσταση και στο επιχειρείν είναι πάντα καλύτερες, αποδοτικότερες και παραγωγικότερες από οποιοδήποτε κατοχικό ολοκληρωτικό κι απομωνοτικό καθεστώς, όπως το τουρκικό προτεκτοράτο των κατεχομένων εδαφών μας. Το σαλάμι μπορεί να είναι μόνο η κατοχή έναντι της ελευθερίας. Ποτέ το αντίθετο!

Η ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο”, λοιπόν είναι άλλη μια πολιτική πρωτοβουλία που παίρνεται εκ του πονηρού. Μια πρωτοβουλία που ταυτίζεται με τους πολιτικούς μας που ανδρώθηκαν κι έχτισαν πολιτικές καριέρες δεκαετιών κι απογόνων στο άλυτο κυπριακό. Που ταυτίζεται με τον μέσο Κύπριο πολιτικό, ένθεν και ένθεν του πολιτικού φάσματος και της πράσινης γραμμής, που τζογάρει τις πολιτικές του μάρκες σ’ ένα κυπριακό που δε θα λύνεται ποτέ, σ’ ένα λαό που δε θα τολμήσει ποτέ να κάνει το άλμα πέρα απ΄τη φθορά για να προχωρήσει ενωμένος σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Αγνοούν, λοιπόν, επιδεικτικά και λανθασμένα πως η προτεραιότητα που δόθηκε στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων (ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών), γίνεται για σαλαμοποίηση της κατοχής, της προσφυγιάς, της μυστικοπάθειας και της άρνησης εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Κυπρίων.

Τους βολεύει άλλωστε. Μαζί με τη διαιώνιση της κλειστής πόλης, και της Αττιλο-κρατούμενης μισής Κύπρου, διαιωνίζουν και γιγαντώνουν το ίδιο πολιτικό μέλλον.

Αγορά - Διάλογος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελλάδα, το ανόητο θύμα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελλάδα, το ανόητο θύμα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ