2013-08-25 12:28:01
Φωτογραφία για Αναγνώστης του tromaktiko έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τους Ρομά στο κέντρο της Αθήνας
Γράφει ο Γιάννης Κ. Πολίτης

Για περισσότερο από έναν χρόνο περίπου ορδές Ρομά, ρουμάνικης κυρίως καταγωγής, έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, επιδιδόμενοι σε κάθε είδους παρανομίες και πλιάτσικο. Ζητιανιά, συλλογή σκουπιδιών, κλεψιές, παρεμπόριο των σκουπιδιών που μαζεύουν, φασαρίες, ναρκωτικά, «γδύσιμο» υποδομών και κτιρίων κτλ. Διαθέτουν φορτηγάκια, άλλα κλειστού τύπου, άλλα τύπου Datsun, τα οποία φορτώνουν με το σκουπιδαριό που μαζεύουν και τα αφήνουν ως έχουν κάτω από τα παράθυρα του κόσμου. Αλλες φορές αμολάνε τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια ή μέσα στον δρόμο προκειμένου να τα ξεδιαλέξουν με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι αντίστοιχο με αυτό μίας χωματερής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γωνίες των δρόμων όπου διαμένουν είναι μονίμως γεμάτες βαριά αντικείμενα και σκουπίδια. Τα αντικείμενα που ξεδιαλέγουν τα πουλάνε στις παραλαϊκές που στήνονται μετά την κανονική λαϊκή για 0,5 ή 1 ευρώ. Ο,τι ρούχο, παπούτσι, πιατάκι, παιχνίδι κτλ έχουν βρει ή τους έχουν δώσει βρίσκεται πάνω στα σεντόνια που απλώνουν.


Βρίσκονται δε σε αγαστή συνεργασία με Πακιστανούς, Αφγανούς, Αφρικανούς και λοιπούς αλλοδαπούς, οι οποίοι είτε συνεργάζονται μαζί τους στο πλιάτσικο των δημόσιων υποδομών και των ιδιοκτησιών, είτε τους πουλάνε το σκουπιδαριό που μαζεύουν από τους κάδους. Οι Ρομά μένουν κυρίως σε μαγαζιά, που έχουν μετατραπεί σε σπίτια ή σε άθλια υπόγεια, ενίοτε σε γκαρσονιέρες σε ορόφους. Εκεί μέσα αποθηκεύουν την «χωματερή» τους.

Ολόκληρες γειτονιές έχουν καταληφθεί από αυτούς και τα αυτοκίνητα τους με Ρουμάνικες ή Βουλγάρικες πινακίδες. Οσοι μένουν στην Ελλάδα καιρό εμφανίστηκαν και με καινούρια ακριβά επιβατικά αυτοκίνητα, πάλι με ξένες πινακίδες. Πάνε καλά οι δουλειές στην Ελλάδα, όπως φαίνεται.

Πού είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας σε αυτά τα οχήματα; Εχουν ασφάλεια, έχουν χαρτιά, είναι γνήσια; Πού είναι τα παραστατικά για τα αντικείμενα που μεταφέρουν; Είναι δηλωμένοι επαγγελματίες παλιατζήδες ή μεταφορείς;

Με ποιό καθεστώς βρίσκονται οι αλλοδαποί Ρομά τόσο καιρό στην Ελλάδα; Εχουν δηλωμένη εργασία; Εχουν δηλωμένα εισοδήματα; Ακόμη και για τους πολίτες της Ε.Ε. και ειδικά για τους Ρουμάνους υπάρχει ειδικό καθεστώς εργασίας. Δεν τριγυρνάς, ούτε διαμένεις, ούτε εργάζεσαι όπως θέλεις στην Ευρώπη, ακόμη και εάν είσαι Ευρωπαίος.

Πού βρίσκουν αρχικά τα λεφτά για τα ενοίκια, για το φαγητό τους, για τις βενζίνες τους; Μήπως από τον «αλληλέγγυο» Δήμο, τις «αλληλέγγυες» ΜΚΟ ή το «αλληλέγγυο» Κράτος, που σπαταλά τα χρήματα του φορολογούμενου σε επιδόματα ομάδων, που όχι μόνο δεν εντάσσονται, αλλά δημιουργούν κοινότητες ανομίας και βρωμιάς μέσα στο κέντρο της πόλης; Μήπως χαρτζιλικώνονται από τις μαφίες τους για να έρθουν και να κάνουν το πλιάτσικο;

Για να μην συζητήσουμε για την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των ανήλικων παιδιών τους, το οποίο ως φαίνεται δεν ενοχλεί κανέναν αλληλέγγυο.

Παραθέτω το ντοκυμαντέρ του BBC, για να δει ο κόσμος ποιοί είναι αυτοί οι «ευπαθείς», που φτιάχνουν βιλάρες στην Ρουμανία, έχουν πανάκριβά αυτοκίνητα, αποτελούν μέλη σπείρας και κοροϊδεύουν τα κράτη με πλαστά έγγραφα, προκειμένου να λαμβάνουν επιδόματα.

Δυστυχώς η αφασία που δέρνει την Πολιτεία γενικότερα ως προς αυτό το θέμα, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερες αφίξεις αυτών των ομάδων προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι «αλληλέγγυοι» συμπολίτες μας ας αναλογιστούν πως η όποια βοήθεια προσφέρουν πουλιέται στα σεντόνια της παραλαϊκής, τρέφει τις αλλοδαπές και ντόπιες μαφίες και συνεισφέρει στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών και την αγορά ακριβών αυτοκινήτων των μαφιόζων.

Η Πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της κι ας σταματήσει να κωφεύει και να εθελοτυφλεί απέναντι στο έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ας σταματήσει επιτέλους να το τρέφει, να το ντύνει και να το χαρτζιλικώνει, γιατί αυτό που τελικά χρηματοδοτεί είναι την ανεξέλεγκτη εισροή και εγκατάσταση τριτοκοσμικών πληθυσμών από διάφορες χώρες, το πλιάτσικο και τις μαφίες, που τους εκμεταλλεύονται.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ