2013-08-24 13:26:04
Φωτογραφία για Χωρίς νερό μένουν κάθε μεσημέρι τα νοικοκυριά στο Μάγειρα της Aρχαίας Ολυμπίας
Χωρίς νερό μένουν κάθε μεσημέρι τα νοικοκυριά στο Μάγειρα της Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω έλλειψης, με τους αρμόδιους να διαβεβαιώνουν ότι είναι θέμα λίγο ημερών η επίλυση του προβλήματα, αφού το χωριό θα υδρεύεται από τον Ερύμανθο.

Το πρόβλημα έλλειψης νερού δεν είναι καινούργιο αλλά επαναλαμβάνεται κάθε Αύγουστο, λόγω της αύξησης του πληθυσμού του χωριού με την έλευση των ετεροδημοτών. Η υπερκατανάλωση, σε συνδυασμό με το πότισμα περιβολιών και κήπων μέσα στο χωριό, όπως εξηγεί ο πρόεδρος Δημοσθένης Κατσίκας, έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες.

Έτσι, με απόφαση του Τ.Σ και του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, κάθε μεσημέρι από τις 2:00 έως τις 5:00 γίνεται διακοπή της ύδρευσης, ώστε να γεμίσει η δεξαμενή και να φτάνει κανονικά στις βρύσες. Η ΔΕΥΑ Α.Ο μάλιστα, προς ημερών έκανε συστάσεις σε κατοίκους που φαίνεται ότι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες για να ποτίζουν τους κήπους τους και το πρόβλημα διορθώθηκε κάπως. Πάντως, όπως διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σπύρος Τσιρώνης, η οριστική επίλυσή του προβλήματος είναι θέμα ημερών, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις και εντός του επόμενου 15νθημέρου θα υδροδοτηθούν από τον Ερύμανθο το Μάγειρα, το Κλαδέο και το Πουρνάρι και θα ακολουθήσουν κι άλλα χωριά.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ