2013-08-23 22:16:35
Φωτογραφία για Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Aγίου Διονυσίου
Τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Διονύσιο τιμά στις 24 Αυγούστου η ωραία Ζάκυνθος ενώ στην Πάτρα πανηγυρίζει ο φερώνυμος ιερός ναός στην συνοικία του Αγίου Διονυσίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 6.30 το απόγευμα με την τέλεση πανηγυρικού εσπερινού μετά αρτοκλασίας ενώ το Σάββατο το πρωί στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Το απόγευμα στις 6.30 θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση και περίπου μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στους γύρω δρόμους όπως Καρόλου και Μουρούζη.

Ο Άγιος Διονύσιος ο Θαυματουργός είναι άγιος της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Έζησε και έδρασε στη Ζάκυνθο από τα μέσα του 16ου αιώνα ως και τις αρχές του 17ου, ενώ διετέλεσε και επίσκοπος Αιγίνης. Εκοιμήθη στις 17 Δεκεμβρίου του 1622 σε ηλικία 75 ετών. Σήμερα αποτελεί έναν από τους λαοφιλέστερους σύγχρονους αγίους της Ορθοδόξου εκκλησίας και είναι πολιούχος της πόλης της Ζακύνθου. Στην Ζάκυνθο εξάλλου είχε γεννηθεί στο χωριό Αιγιαλός το 1547.

Η κυριώνυμος εορτή του είναι στις 17 Δεκεμβρίου ωστόσο στις 24 Αυγούστου η Ζάκυνθος εορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο και συγκεκριμένα εορτάζει και τιμά την διακομιδή (μεταφορά) και παραλαβή του άφθαρτου και Σεπτού σκηνώματός του, για να προστατευτεί από τους πειρατές.

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ